Dacia reduce din nou prețurile Spring în România, pentru a compensa scăderea Rabla Plus

Dacia reduce din nou prețurile Spring în România, pentru a compensa scăderea Rabla Plus
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 ian 2024

Reducerea substanțială a subvenției pentru achiziția de mașini electrice prin Programul Rabla și Rabla Plus a determinat constructorul auto Dacia să ia măsuri similare cu cele de pe piețele vest-europene afectate de decizii asemănătoare. În România, mașinile Spring cu livrare imediată au prețuri mai mici cu aproape 7.000 de euro și cu livrare în ianuarie, conform datelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Românii care vor să-și cumpere o Dacia Spring și nu mai au răbdare să aștepte Programul Rabla Plus care ar trebui să demareze în februarie pot cumpăra acest model cu prețuri apropiate de cele din 2023, ca urmare a reducerilor masive aplicate de companie. Dacia a ieftinit toate stocurile de Spring pentru piața românească, în condițiile în care de mai multe luni acest model nu mai este activ pe configuratorul Dacia.

FOTO A fost semnat contractul pentru lărgirea Prelungirii Ghencea la 4 benzi CITEȘTE ȘI FOTO A fost semnat contractul pentru lărgirea Prelungirii Ghencea la 4 benzi

Cea mai ieftină Dacia Spring poate fi cumpărată în acest moment cu 14.295 euro, un preț mai mic cu 6.705 euro decât prețul de listă, având inclus și o dotare opțională (cablu încărcare Mode 2). Dacă mașina va fi cumpărată cu ajutorul noului Program Rabla Plus, care a fost limitat la aproximativ 5000 de euro pe mașină, prețul de achiziție va fi de 9.250 euro, aproape la fel de mic ca în urmă cu trei ani, când se lansa pe piața noastră acest model.

Un Spring Extreme, cu motor de 65 CP, care are preț de listă 23.150 de euro, poate fiu cumpărat cu suma de 15.945 de euro, fără nicio subvenție de la stat, având și două dotări suplimentare (charger de încărcare rapidă DC și cablul Mode 2).

Oferta Dacia acoperă practic patru versiuni ale modelului Spring, aplicația afișând un număr de 42 de automobile disponibile în echiparea Extreme, toate de culoare albă, și 16 automobile în echiparea Essential, în culoarea Lichen Kaki, însă stocul se actualizează zilnic, ceea ce sugerează faptul că sunt oferite versiunile cele mai cerute de piață.

Este important de reținut că, pe site-ul Dacia, prețurile de listă ale modelului Spring au rămas neschimbate, până în acest moment.

EXCLUSIV Dacia egalează în 2023 vânzările de autoturisme din 2018. Recordul din 2019 rămâne în picioare, dar poate fi depășit CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia egalează în 2023 vânzările de autoturisme din 2018. Recordul din 2019 rămâne în picioare, dar poate fi depășit

Dacia a fost nevoită să oprească de la vânzare modelul Spring în Franța, din cauza eliminării lui de la subvențiile acordate de stat, fiind pregătite noi prețuri și echipări care să poată susține o scădere importantă a prețurilor. De asemenea, în Germania, Dacia a decis să suporte diferența de preț (până la 4.500 de euro) pentru clienții care au comandat mașina dar au rămas fără subvenția statului german.

În acest an, Dacia pregătește lansarea unui face-lift al modelului Spring, care va aduce o serie de noutăți, inclusiv la nivel de capacitate a bateriei. Totodată, prețurile lui Spring ar putea reveni la nivelurile din 2021, pentru a putea face față reducerii subvențiilor, atât în România, cât și pe alte piețe, dar și pentru a rămâne competitiv în fața concurenților, modele chinezești și noul Citroen e-C3.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi spring
dacia spring
reduceri spring romania
rabla plus