Dacia Sandero, liderul confirmat al pieței auto europene, în luna mai

Dacia Sandero, liderul confirmat al pieței auto europene, în luna mai
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 iun 2023

Datele statistice privind vânzările și înmatriculările de autoturisme din Europa, în primele cinci luni ale acestui an, analizate de Proit.ro, confirmă poziția de lider al pieței auto pentru Dacia Sandero. Mașina românească a depășit Tesla Model Y și se bate pentru locul 1 cu mașina americană, în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia Sandero a vândut în primele cinci luni ale acestui an 100.588, în cele 28 de piețe ale UE, potrivit datelor colectate de Jato Dynamics din aceste țări, după ce în luna mai modelul produs atât în Maroc, cât și în România, a reușit să înmatriculeze 21.745. Cu acest rezultat, Sandero a depășit Tesla Model Y, care a înmatriculat, în UE, 21.530 de vehicule. După cinci luni, Model Y are un volum de 103.788 vehicule, cu care se menține pentru moment pe primul loc al vânzărilor.

VIDEO & FOTO Cum arată uzina Dacia înainte de startul producției noului Duster CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Cum arată uzina Dacia înainte de startul producției noului Duster

Anterior, statisticile preliminare publicate de Data Force, arătau un volum de numai 17.800 de vehicule Tesla Model Y vândute, cu un total mult mai mic, 87.732, pentru mașina americană.

Chiar și în aceste condiții, până la sfârșitul acestui an este timp suficient pentru Sandero pentru a-și menține constantă creșterea față de anul trecut și, astfel, să-și consolideze poziția de lider al pieței auto din Europa.

Datele Jato poziționează VW T-Roc pe locul al treilea, cu 18.333 vehicule, urmat de Peugeot 208, cu 18.157 unități, Renault Clio, 18.078 și Opel Corsa, pe locul șase, cu 17.405 unități. Pe locurile următoare se află Toyota Yaris, VW Golf, Skoda Octavia, Peugeot 2008. Cele două SUV-uri produse în România, Ford Puma și Dacia Duster, se află pe locurile 11 și, respectiv, 17.

În clasamentul mașinilor electrice, condus confortabil de Tesla Model Y, pe locul al doilea se află VW ID.4, la mare distanță, cu numai 8.543 de vehicule înmatriculate, iar pe locul al treilea urcă în forță modelul chinezesc MG4, cu 6.310, care depășește atât Model 3 de la Tesla, cât și celelalte autoturisme electrice populare de pe piața europeană, inclusiv Dacia Spring. Modelul electric al mărcii românești nu se află în Top 10, potrivit celor de la Jato, în timp ce în clasamentul Data Force era creditat cu locul 6.

VIDEO & FOTO Cum arată uzina Dacia înainte de startul producției noului Duster CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Cum arată uzina Dacia înainte de startul producției noului Duster

Marca Dacia a înmatriculat pe cele 28 de piețe UE 47.474 de vehicule, după cum reiese din statisticile Jato, un volum mai mare cu 45% față de cel din 2022, rezultat care plasează marca pe locul 11 în Europa. Pe primul loc rămâne VW, cu 117.431 unități, în timp ce pe locul al doilea se află BMW, cu 69.600 unități, care depășește la mică distanță Toyota (68.300 unități). Tesla se află doar pe locul 16, cu 29.400 vehicule, respectiv cu numai două modele vândute.

Datele oficiale ale mărcii Dacia arată că volumul total vândut în luna mai, pe toate piețele globale (inclusiv cele din afara Europei) s-a ridicat la 55.700 de unități, în creștere cu 31,7% față de anul trecut. Pe toate cele cinci luni care au trecut, volumul vândut de Dacia a ajuns la 280.200 de vehicule, mai mare cu 34,6% față de cel înregistrat în intervalul ianuarie – mai în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
dacia duster
ford puma
vânzări auto europa
inmatriculari ue
vanzari sandero