Dacia surclasează Citroen în Franța, pe o piață care depășește pentru prima dată vânzările din anii de criză

Dacia surclasează Citroen în Franța, pe o piață care depășește pentru prima dată vânzările din anii de criză
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 iun 2023

Dacia și-a consolidat poziția a treia pe piața franceză de automobile, odată cu rezultatele din luna mai, când a înregistrat o nouă creștere a vânzărilor de aproape 30%. Francezii încep să iasă din criza prelungită a pieței auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările de autovehicule din Franța au reușit să depășească pentru prima dată, după foarte multe luni, valorile înregistrate în anii de criză. În luna mai, volumul de vehicule înmatriculate a fost mai mare decât cel din lunile similare din perioada 2020 – 2022, ca urmare a unei creșteri de 12,9% a pieței, la un volum total de 175.844 vehicule, respectiv un volum de 145.536 pe segmentul de autoturisme, cu o creștere de 14,8%.

CONFIRMARE Guvernul realocă bani de la pistele de bicicliști ale lui Nicușor Dan la un parc al lui Boc CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Guvernul realocă bani de la pistele de bicicliști ale lui Nicușor Dan la un parc al lui Boc

În acest context, Dacia a încheiat din nou o lună foarte bună, cu un avans de 27,8% în mai, comparativ cu aceeași lună din 2022, la un volum înmatriculat de 12.504 automobile care plasează marca românească pe locul al treilea în vânzări, cu o cotă de piață de 8,6%, mai mare cu aproape 2 puncte procentuale decât Citroen. În acest moment, pe segmentul de autoturisme, Renault se menține cea mai vândută marcă, urmată de Peugeot și, pe locul al treilea, de Dacia.

După cinci luni, vânzările Dacia au o creștere foarte mare, 37,3%, cu un volum total de 65.103 autoturisme înmatriculate, care duc marca la o cotă de piață de 9,3%, adică locul trei în vânzările de pe piața franceză.

În total, Franța a înmatriculat 698.929 de autoturisme de la începutul anului, cu 16,3% mai multe decât anul trecut, și un total de 846.945 vehicule (autoturisme plus LCV), cu 13,2% mai multe decât în 2022.

Toyota are un nou avans global al vânzărilor, dar cu scăderi în Europa și SUA CITEȘTE ȘI Toyota are un nou avans global al vânzărilor, dar cu scăderi în Europa și SUA

Modelul Dacia Sandero și-a menținut și el locul al treilea în clasamentul celor mai vândute automobile din Franța, cu 28.828 unități înmatriculate în primele cinci luni ale anului, cu o pondere de 4,1%, în timp ce SUV-ul Duster s-a clasat pe locul 9, cu 13.520 de unități înmatriculate.

Modelul Spring s-a clasat pe locul 14 în clasamentul general, cu 12.593 unități  vândute de la începutul anului, iar Jogger, pe locul 18, cu 10.153 unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia franta
inmatriculari franta
piata auto franta
spring