Daimler ar putea cumpăra acțiuni la Volvo în cadrul unui parteneriat intermediat de președintele companiei Geely

Daimler ar putea cumpăra acțiuni la Volvo în cadrul unui parteneriat intermediat de președintele companiei Geely
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 apr 2018

Intrarea miliardarului chinez Li Shufu în acționariatul Daimler ar putea produce efecte mai devreme decât se așteptau specialiștii. Producătorul german de automobile premium ar putea cumpăra acțiuni la Volvo Cars.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Daimler ar putea cumpăra acțiuni la Volvo Cars, ca început al unui parteneriat ce s-ar putea concretiza prin furnizarea de motoare constructorului suedez deținut de Geely, compania controlată de Li Shufu. Informația a fost publicată de revista germană Manager Magazin, fără să citeze surse. Reprezentanții Daimler au refuzat să comenteze, iar cei ai Volvo au susținut că sunt speculații.

Publicația amintită a mai scris despre posibilitatea dezvoltării de platforme comune și de baterii pentru vehicule electrice.

FOTO Noul Mercedes A Class a fost introdus în oferta pentru clienții români. De la ce preț poate fi cumpărat CITEȘTE ȘI FOTO Noul Mercedes A Class a fost introdus în oferta pentru clienții români. De la ce preț poate fi cumpărat

Daimler are deja un astfel de parteneriat încheiat cu Renault, în urma căruia cele două companii au făcut un schimb de acțiuni și au lansat un program de dezvoltare de motoare și platforme comune. Pentru piața chineză, Daimeler are un parteneriat cu gigantul BAIC, companie de stat și unul dintre cei mai mari producători de autovehicule din China.

Fondatorul și președintele Geely, Li Shufu, a devenit acționar al Daimler în luna februarie, când a cumpărat 9,7% din acțiuni de pe bursă. Anterior, el a încercat să negocieze cu Daimler o achiziție directă, însă a fost refuzat.

Recent, Shufu a s-a pronunțat în favoarea extidnerii alianțelor dintre constructorii de autovehicule, fiind cunoscută dorința sa de a găsi un partener pentru Volvo care să-i asigure accesul la tehnologia necesară vehiculelor electrice și autonome.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
daimler
volvo
geely
li shufu