Renault Technologie Roumanie are un nou director. Românul Alexander Simionescu, venit de la Siemens, îl înlocuiește pe francezul Pascal Candau, promovat vicepreședinte al Alianței

Renault Technologie Roumanie are un nou director. Românul Alexander Simionescu, venit de la Siemens, îl înlocuiește pe francezul Pascal Candau, promovat vicepreședinte al Alianței
scris 19 apr 2018

Renault a anunțat că Alexander Simionescu este noul director al RTR, divizia care se ocupă cu cercetarea și dezvoltarea de modele noi, în colaborare cu alte centre similare din lume, ale grupului. Alexander Simionescu îl înlocuiește pe Pascal Candau, care a venit în 2015 la RTR de la centrul de inginerie Technocentre din Franța, unde a lucrat pe segmentul Entry.

Alexander Simionescu are o experiență de peste 15 ani în management și în poziția de director general, dar și în domenii precum cercetare, analiză structurată, design, dezvoltare și implementare, inginerie și mentenanță software a sistemelor asistate electronic.

Noul director general al RTR va coordona echipele de ingineri ale Groupe Renault România și este membru al Comitetului de Management al companiei.

 „Vin dintr-un domeniu care este parte integrantă a industriei auto, acela al sistemelor informaționale, conectivității și inovației. Renault Technologie Roumanie este o poveste de succes a Grupului și în egală măsură a țării. Îmi propun să continuăm acest succes, împreună cu cei 2.800 de ingineri conectați la activitatea RTR. Ne așteaptă proiecte noi, foarte complexe și contez pe echipa RTR, pe pasiunea pentru auto a colegilor mei și pe orientarea lor către viitor. Vom avea rezultate foarte bune împreună”, a declarat Alexander Simionescu.

Carlos Ghosn a vorbit în premieră despre schimbările posibile de capital între Nissan și Renault. Anul țintă: 2022 CITEȘTE ȘI Carlos Ghosn a vorbit în premieră despre schimbările posibile de capital între Nissan și Renault. Anul țintă: 2022

Alexander Simionescu (49 ani), a absolvit Universitatea Tehnică din Viena, Facultatea de Inginerie electrică, specializarea Telecomunicații. Are un doctorat la aceeași universitate, în domeniul Tehnologiei Semiconductorilor. În 1996, debutează ca inginer în cadrul companiei multinaționale Siemens, în Viena. Timp de 4 ani, în cadrul acestei companii, ocupă poziții de management în filialele din Viena, Budapesta și Munchen. Din 2001 este CEO al „Siemens Program and System Engineering” din Brașov, devenită din 2011 „Siemens Convergence Creators”. Începând cu 1 aprilie 2018, se alătură Groupe Renault România ca Director General al RTR.

Pascal Candau a absolvit Ecole Nationale Supérieure d’Art et Métiers, în Franța. Și-a început cariera la Renault, în 1987, în cadrul Biroului de Calcul al Direcției de Studii, ca inginer suport software. În 1991 se alătură ingineriei, fiind șef serviciu Proiectare Numerică în Direcția Dezvoltare Șasiu. În 2012, devine director adjunct al RTR, responsabil pentru Direcția Inginerie Vehicul. Un an mai târziu, este inginer șef pentru segmentul Entry, la Technocentre, în Franța, iar din 2015, preia postul de director al RTR. Din 1 aprilie 2018, devine Alliance Global VP, Product Development.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
rtr
renault technologie roumanie
alexander simionescu