Daimler ar putea lansa nouă automobile electrice în următorii ani

Daimler ar putea lansa nouă automobile electrice în următorii ani
scris 4 sep 2016

Grupul auto german Daimler vrea să lanseze între șase și nouă modele electrice, care vor concura cu cele fabricate de producători ca Tesla și Volkswagen, a declarat o sursă apropiată situației pentru Reuters.

Informațiile obținute de Reuters vin după ce revista germane Automobilwoche a citat, sâmbătă, surse din companie care afirmau că Daimler va lansa peste șase modele electrice între 2018 și 2024.

Daimler, producătorul Mercedes-Benz, va prezenta un automobil electric, luna viitoare, la Paris. În iulie, compania a declarat că lucreză la dezvoltarea unor mașini electrice premium, segment dominat de rivalul american Tesla.

Înmatriculările de turisme Dacia în Germania au crescut cu 29% în august și cu 8% la opt luni CITEȘTE ȘI Înmatriculările de turisme Dacia în Germania au crescut cu 29% în august și cu 8% la opt luni

Scandalurile legate de poluare, înăsprirea regulilor în acest sens și măsurile adoptate de autorități, cum ar fi acordarea unor stimulente de către guvernul Germaniei pentru cumpărarea modelelor electrice, fac ca tot mai mulți producători să investească puternic pe acest segment.

Spre exemplu, Volkswagen intenționează să lanseze, în următorii 10 ani, peste 30 de modele electrice, în condițiile în care încearcă să depășească scandalul legat de manipularea nivelului emisiilor poluante și țintește creșterea marjei de profit. Astfel, potrivit stategiei publicate în iunie, Volkswagen intenționează să lanseze, în următorii 10 ani, peste 30 de modele electrice.

Compania a anunțat că va investi miliarde de euro în producția de mașini electrice până în anul 2025, când vânzările grupului ar urma să fie asigurate în proporție de 25% de modelele cu propulsie electrică.

Autoritățile germane au ca obiectiv creșterea numărului de mașini electrice înmatriculate în Germania la 1 milion, până în 2020, de la circa 50.000 anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
auto
masini
electrice
plug-in
poluare
emisii
volkswagen