Nvidia și Baidu își unesc forțele pentru a dezvolta o mașină autonomă

Nvidia și Baidu își unesc forțele pentru a dezvolta o mașină autonomă
scris 1 sep 2016

Producatorul american de procesoare și cipuri grafice Nvidia și grupul chinez de internet Baidu vor lucra împreună la dezvoltarea unei mașini autonome, care va folosi inteligența artificială pentru a reacționa la mediul înconjurător.

Aflat la o conferință internațională organizată de Baidu, co-fondatorul și directorul general al Nvidia, Jen-Hsun Huang, a anunțat că Baidu și Nvidia vor dezvolta o platformă comprehensivă pentru mașinile autonome, al cărei sistem de operare va avea acces la hărți de înaltă definiție stocate în cloud și va putea percepe și reacționa la diferite situații și evenimente rutiere. 

"Nicio companie din lume nu a demonstrat până în prezent abilitatea de a integra și implementa un astfel de sistem la scară largă, astfel ca milioane de mașini să ruleze fără șoferi. Ne vom folosi de capabilitățile noastre tehnice și de expertiza din domeniul inteligenței artificiale (pentru a face posibil acest lucru)", a spus Huang, citat de Wall Street Journal.

Cursa pentru mașini fără șofer se întețește: Baidu a testat pe șosele primul său vehicul autonom CITEȘTE ȘI Cursa pentru mașini fără șofer se întețește: Baidu a testat pe șosele primul său vehicul autonom

Anunțul privind parteneriatul dintre cele două companii vine la câteva zile după ce Baidu a obținut aprobarea autorităților americane ca să își testeze propriile mașini autonome pe străzile din California. Baidu se alătură astfel celor 14 de companii care au fost autorizate până în prezent să testeze automobile fără șofer în California, printre acestea aflându-se Google, Tesla și Ford.

Baidu, care deține cel mai mare motor de căutare pe internet din China, a început să testeze mașini autonome în condiții reale de trafic încă de anul trecut, primele teste fiind efectuate la Beijing, cu un BMW Seria 3 modificat. Grupul estimează că va demara producția de serie într-un interval de până la cinci ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
baidu
nvidia
masini autonome
inteligenta artificiala