Daimler confirmă pachetul de 9,98% deținut de BAIC. Chinezii controlează aproape 20% din Mercedes-Benz

Daimler confirmă pachetul de 9,98% deținut de BAIC. Chinezii controlează aproape 20% din Mercedes-Benz
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 dec 2021

Daimler a confirmat atât pachetul de acțiuni deținut de BAIC, în cuantum de 9,98%, ca acționar al companiei germane, cât și pachetul de aproape 10 procente deținut de Daimler la chinezi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Chinezii de la BAIC, vechi parteneri ai Daimler AG, au reușit să-și crească participația în cadrul constructorului german de automobile la aproape 10 procente (9,98%), depășindu-i astfel pe rivalii de la Geely, care cumpăraseră 9,69% în 2018. Daimler își separă în această perioadă afacerile cu autoturisme de cele cu camioane, fiind pregătită o listare pe bursă pe 10 decembrie. Compania germană a confirmată printr-un comunicat faptul că deține 9,55% din BAIC Motor, o divizie a concernului chinez BAIC, listată pe bursa din Hong Kong. Compania Daimler precizează că parteneriatul dintre cele două „reflectă angajamentul pentru a continua o asociere de succes în China”.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Daimler a ținut să confirme mai mult sau mai puțin discret faptul că cei de la BAIC au atins un prag important în rândul acționarilor săi, precizând că „BAIC a anunțat o deținere de 9,98% încă din 2019”. „Acest lucru subliniază parteneriatul reușit care va continua succesul pentru Mercedes-Benz în China”, spun cei de la Daimler. Daimler mai deține un pachet de 2,46% într-o altă divizie a BAIC, BluePark. Pe de altă parte, compania germană precizează că există un acord semnat cu cei de la BAIC potrivit căruia nu vor depăși deținerea actuală, de sub 10%.

„Spunem bun-venit tuturor acționarilor strategici pe termen lung care susțin strategia noastră. Pe parcursul parteneriatului cu BAIC, China s-a transformat în cea mai mare piață globală pentru Mercedes-Benz și ca un vector al tranziției la mobilitatea electrică și digitalizare. Acțiunile BAIC reprezintă o reflectare a angajamentului lor pentru parteneriatul nostru de producție de succes și pentru alianța de dezvoltare, în cea mai mare piață auto din lume”, a declarat Ola Kallenius, CEO al Daimelr AG și al Mercedes-Benz AG.

Producția de autoturisme și-a revenit. Ford a înregistrat creștere față de 2020, Dacia conduce la volume produse CITEȘTE ȘI Producția de autoturisme și-a revenit. Ford a înregistrat creștere față de 2020, Dacia conduce la volume produse

Acționarii Daimler AG vor primi acțiuni la noua companie Daimler Truck proporțional cu deținerile actuale, însă un pachet de acțiuni va fi păstrat pentru Mercedes-Benz AG, iar restul va fi listat pe bursă.

Conform acestei informații, BAIC este în acest moment cel mai mare acționar al Daimler AG, fiind urmat de holdingul Geely, prin președintele Li Shufu, cel care este proprietar al Volvo Car. Pachete mai mici de 8% sunt deținute de diferite fonduri de investiții și acționari privați, între care Kuwait Investment deține 6,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler actionari
baic actiuni daimler
mercedes benz actionari
geely