Daimler lansează construcția unei uzine de baterii în SUA, chiar lângă fabrica în care va fi produs SUV-ul electric EQC

Daimler lansează construcția unei uzine de baterii în SUA, chiar lângă fabrica în care va fi produs SUV-ul electric EQC

Markus Schäfer, șef Production and Supply Chain Mercedes-Benz, și Jason Hoff, President and CEO of Mercedes Benz SUA

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 oct 2018

Mercedes-Benz investește într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice în SUA, chiar lângă uzina în care va fi produs primul SUV electric, EQC, în care au fost cheltuiți 1 miliard de dolari pentru modernizare. Compania anunță 6 uzine de vehicule electrice în lume și 8 de baterii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mercedes-Benz a marcat startul producției noului model GLE, în cadrul uzinei din SUA, Tuscaloosa, și a anunțat, cu acest prilej, că începe construcția unei uzine de baterii electrice pentru vehiculele pe care compania le va produce și le va vinde în SUA. Reprezentanții Mercedes-Benz prezenți la ceremonie au precizat că în fabrica din Tuscaloosa, Alabama, vor fi produse modele electrice sub brandul EQ, primul model ce va intra în producție fiind chiar EQC, model prezentat deja în Europa în luna august și care va ajunge pe piață anul viitor.

Acesta, primul SUV complet electric al mărcii, va intra în competiție directă cu Tesla, cea mai vândută marcă de vehicule electrice din SUA, al cărui SUV, Model X, a fost vândut în peste 13.000 de exemplare, doar în 2018.

Markus Schafer, membru al Bopard-ului Mercedes-Benz, responsabil cu producția și furnizorii, a declarat: „Uzina din Tuscaloosa, orientată masiv către export, este o facilitate hicgh-tech cu o istorie de succes și un viitor excitant în termenii brandului nostru în SUA. În urmă cu un an am anunțat investiții de 1 miliarde în Tuscaloosa, în special pentru producția de SUV-uri electrice și a unei uzine de baterii. Aducem mobilitatea electrică pentru Mercedes-Benz în SUA. În retul lumii, pregătim șase locuri pentr producția modelelor EQ, iar rețeaua noastră de baterii va consta în opt fabrici.”

FOTO Scuterul Vespa Elettrica va fi lansat în această toamnă, cu un preț comparabil cu un scuter pe benzină CITEȘTE ȘI FOTO Scuterul Vespa Elettrica va fi lansat în această toamnă, cu un preț comparabil cu un scuter pe benzină

Mercedes-Benz spune că a investit în facilitățile din Alabama peste 6 miliarde de dolari începând din 1995. Este uzina în care sunt fabricate unele dintre cele mai vândute SUV-uri ale mărcii, GLE, GLE Coupe și GLS, care sunt exportate pe toate piețele lumii. Fabrica din Tuscaloosa a fost construită în urmă cu 21 de ani, pentru a produce celebrul SUV M Class.

Potrivit Mercedes-Benz, primele uzine de baterii, din cele 8 anunțate, care vor furniza necesarul de baterii viitoarelor vehicule electrice produse de companie, vor fi trei în Germania, Kamnez (finalizată deja), Stuttgart - Unterturkheim și Sindelfingen,  Beijing, China, Bangkok, Tailanda, precum și cea din Tuscaloosa, SUA. Mercedes-Benz dorește să lanseze câte o versiune electrică (inclusiv plug-in hibrid) pentru fiecare din modelele sale, în total fiind planificate peste 130 de modele, până în 2022.  

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
daimler
baterii electrice
masini electrice
eqc
suv electric