De la 1 mai, metrourile de pe Magistrala 4 vor circula la un interval mai mic

De la 1 mai, metrourile de pe Magistrala 4 vor circula la un interval mai mic
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2018

Începând cu 1 mai 2018, între stațiile Gara de Nord și Străulești, trenurile de metrou vor circula la un interval de maximum 8 minute, față de intervalul  actual de 12 minute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest sens, în perioada 1 martie - 30 aprilie se vor desfășura ultimele lucrări pentru montarea echipamentelor de automatizare a traficului pe Magistrala 4, tronsonul Străulești - Parc Bazilescu, ceea e va duce la modificări ale circulației.

VIDEO & FOTO Noul Audi A6, prezentat în premieră, cu motoare mild-hybrid, și prețuri începând de la 58.000 de euro CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Noul Audi A6, prezentat în premieră, cu motoare mild-hybrid, și prețuri începând de la 58.000 de euro

În perioada lucrărilor circulația se va desfășura astfel:

  • între 1 - 31 martie 2018, pe distanța Străulești - Jiului - Străulești, firul 1, circulația se va desfășura în sistem pendulă, la un interval de 15 minute iar pe distanța Gara de Nord - Jiului - Gara de Nord, la un interval de 10 minute.
  • între 1 - 30 aprilie 2018, pe distanța Străulești - Jiului - Străulești firul 2, circulația se va desfășura în sistem pendulă, la un interval de 15 minute iar pe distanța Gara de Nord 2 - Jiului - Gara de Nord 2, la un interval de 10 minute.

Pentru continuarea călătoriei spre stațiile de metrou Străulești sau Gara de Nord 2, pasagerii vor schimba trenul în stația Jiului, de la cealaltă linie.

Odată cu finalizarea lucrărilor, circulația trenurilor de metrou, se va relua în condiții normale în ambele direcții, cu interval de succedare a trenurilor mai mic cu cel puțin 4 minute, față de intervalul actual de circulație.

Stațiile de metrou Laminorului și Străulești, de pe Magistrala 4, au fost date în folosință în 31 martie 2017.

Pe acest tronson au fost introduse trenuri IVA, vechi de peste 30 de ani.

Reprezentanții Metrorex estimau că metroul va deservi aproximativ 50.000 de călători pe oră pe linia Gara de Nord - Străulești.

viewscnt
Afla mai multe despre
magistrala 4
gara de nord
straulesti