Designerul Jaguar, cunoscut pentru cele mai frumoase modele ale brandului din ultimii 20 de ani, și-a creat propria companie de design și inginerie

Designerul Jaguar, cunoscut pentru cele mai frumoase modele ale brandului din ultimii 20 de ani, și-a creat propria companie de design și inginerie

Ian Callum (plan secund stânga) alături de cei trei fondatori ai Callum Design

scris 19 iul 2019

Fostul designer Jaguar, Ian Callum, care a părăsit compania britanică la 1 iulie, după 20 de ani de activitate, a anunțat că vrea să-și deschidă propria companie.

Ian Callum, cunoscut pentru cele mai frumoase modele Jaguar desenate în ultimii 20 de ani, a decis să părăsească constructorul britanic și să-și construiască propria companie. La 1 iulie a încheiat contractul cu Jaguar Land Rover, iar acum a anunțat public faptul că-și va deschide o nouă afacere.

„Am vrut să mă întorc la esența creativității; provocarea de a produce ceva minunat și personal”, spune Callum în declarația sa. Ian Callum, în vârstă de 64 de ani, a mai declarat că mai are cel puțin 15 ani de lucrat în design.

Noua companie se numște Callum Design și are deja propriul site, callumdesign.com, deși business-ul a fost înființat în ultimele 24 de ore.

Într-unul din interviurile acordate la momentul demisiei, celebrul designer a mai spus că ar fi tentat să refacă unele dintre desenele sale ale mașinilor cunoscute, pentru a le îmbunătăți.

FOTO Renault a lansat noul SUV urban Captur CITEȘTE ȘI FOTO Renault a lansat noul SUV urban Captur

Pe site-ul noii companii se explică și în ce va consta activitatea: „crearea de produse de excepție, limitate. Focusată pe design, lifestyle și turism, compania va prelua proiecte care intrigă, excită și spun o poveste.”

Pe pagina companiei mai sunt amintiți și membrii fondatori, Ian Callum CBE, David Fairbairn, Adam Donfrancesco și Tom Bird. Celelalte trei persoane sunt trei foști directori ai Jaguar Land Rover, care au decis să meargă alături de designer. David Fairbairn s-a ocupat la JLR de proiecte speciale, de șef al modelelor personalizate. Adam Donfrancesco a fost director de inginerie, în același departament de mașini personalizate. Anterior a șucrat pentru Aston Martin. Tom Bird a fost director comercial la JLR.

Noua companie Callum are deja un sediu în Warwick, Anglia, cu propriul atelier de design și inginerie.

Ian Callum a lucrat, înainte de Jaguar, pentru Aston Martin, unde a desenat modele precum  Vanquish, Vantage și DB9, pentru Ford, el fiind designerul modelului Puma, de acum 30 de ani, dar și al lui Escort Cosworth, iar la JLR a desenat Jaguar F-Type, F-PACE și primul SUV electric al mărcii, I-PACE.

viewscnt
Afla mai multe despre
ian callum
callum design
designer jaguar
i pace