După "atacul" din Capitală, țintă extinsă la nivel național. Ministru, în prag de demisie: Să ne gândim la o metodă prin care toate mașinile cu Euro 0, 1, 2 și 3 să fie cumva îndepărtate de pe piață

După "atacul" din Capitală, țintă extinsă la nivel național. Ministru, în prag de demisie: Să ne gândim la o metodă prin care toate mașinile cu Euro 0, 1, 2 și 3 să fie cumva îndepărtate de pe piață
scris 27 aug 2019

Mașinile cu normele de poluare Euro 0, 1, 2 sau 3 ar trebui cumva îndepărtate de pe piață și trebuie gândită pentru anul viitor o modalitate de a face acest lucru, în așa fel încât să nu fim atacați la Curtea Europeană de Justiție, a declarat, marți, la un eveniment pe teme de mediu, ministrul de resort, Grațiela Gavrilescu.

FOTO Mercedes-Benz a semnat contractul cu Primăria Capitalei și va livra 130 de autobuze CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes-Benz a semnat contractul cu Primăria Capitalei și va livra 130 de autobuze

"Nu numai că România trebuie să-și facă țintele, dar este normal să putem să îndepărtăm din casele noastre și din instituțiile mari toate echipamentele electronice și electrocasnice care sunt, în momentul de față, mari consumatoare de energie. Toate trebuie făcute în sensul de a diminua reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și emisiile de CO2, și aici fac referire la Programul «Rabla». În același timp, trebuie să ne gândim foarte bine pentru anul viitor la o metodă prin care toate mașinile care au Euro 0, 1, 2, 3 să fie cumva îndepărtate de pe piață. Acest lucru trebuie să fie făcut numai printr-o asumare, dar și printr-un mod în care să nu putem fi atacați la Curtea Europeană de Justiție a Uniunii Europene", a spus Gavrilescu, scrie Agerpres.

Ministrul Mediului demisionează, însă, din Guvern, făcând parte din formațiunea politică ALDE, care s-a retras ieri de la guvernare.

FOTO Oficial - Tesla intră în România CITEȘTE ȘI FOTO Oficial - Tesla intră în România

În Capitală a fost deja pregătit un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete.

De asemenea, toate autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai putea să circule în centrul Capitalei. Și pentru cele înmatriculate în București sau Ilfov, sub Euro 3, interdicția va fi valabilă de anul viitor. Pentru celelalte mașini va trebui plătită vinieta, de 75 de lei/lună și 900 lei pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul mediului
euro 1