După ce a închis baza din Timișoara, Ryanair renunță acum și la Oradea în programul de iarnă

După ce a închis baza din Timișoara, Ryanair renunță acum și la Oradea în programul de iarnă
scris 14 mar 2018

Compania aeriană irlandeză Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa și al patrulea operator aerian care acționează în România din punct de vedere al cotei de piață, va renunța în perioada de iarnă să mai asigure curse din/către Oradea, invocând motive comerciale, după ce luna trecută a decis să închidă și baza din Timișoara, decizie argumentată atunci prin slaba performanța comercială, într-o perioadă în care cererea de aeronave Ryanair este tot mai mare pe alte aeroporturi din Europa.

Ryanair va mai asigura curse din Oradea spre Milano Bergamo, Memmingen, Barcelona Girona, Dusseldorf Weeze și Londra Stansted doar în vara acestui an.

"Din motive comerciale, Ryanair nu va opera zboruri din/către Oradea în programul de iarnă 2018. Vom continua să operăm 5 rute pentru programul Vara 2018, către Milano Bergamo, Memmingen, Barcelona Girona, Dusseldorf Weeze și Londra Stansted”, spun oficialii Ryanair. 

Programul de iarnă în industria aeriană începe spre finalul lunii octombrie-începutul lunii noiembrie.

În luna februarie, compania aeriană anunța că a marcat transportarea a 100.000 de clienți pentru Aeroportul Oradea, de la data primului zbor la tarife reduse, în martie 2017.

Update-ul de securitate Microsoft simplifică implementarea GDPR și a Directivei privind serviciile de plată, PSD2 CITEȘTE ȘI Update-ul de securitate Microsoft simplifică implementarea GDPR și a Directivei privind serviciile de plată, PSD2

La rândul său, Gheorghe Pasc, director al Aeroportului Internațional Oradea, declara fericit: “Rezultatele colaborării dintre Aeroportul Oradea și Ryanair sunt evident pozitive, la nici un an de la începerea operării zborurilor acestei companii la/de la Oradea. Având în vedere că în anul 2018 va fi finalizat și inaugurat noul terminal, lucru care va duce la mărirea capacității de prelucrare a pasagerilor și bagajelor, am fi foarte încântați dacă aeroportul Oradea va deveni una din bazele de operare ale Ryanair, compania aeriană Nr. 1 în Europa".

În luna februarie, Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, a renunțat la zborurile pe ruta Timișoara-Iași-Cluj, invocând "fricțiuni create de către Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara".

Ryanair estimează că va transporta aproximativ 2,6 milioane de pasageri din și înspre România în anul fiscal 2018 (perioada aprilie 2017-martie 2018), reprezentând o creștere anuală de 40%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
bagaje de mana
politica
tarife
restrictii