După Iași și Brașov, Sibiul cere ajutorul BERD

După Iași și Brașov, Sibiul cere ajutorul BERD
scris 28 dec 2017

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat companiei de transport public din Sibiu, Tursib, un împrumut de 65,7 milioane lei (circa 14,2 milioane euro) pentru achiziția a 50 de autobuze noi Euro-6.

Aceasta este a treia finanțare acordată Tursib în ultimii 11 ani. În 2006, Tursib a împrumutat 10 milioane euro de la BERD pentru cumpărarea a 35 de autobuze noi, iar în 2014 a primit o finanțare de 4,8 milioane euro pentru construcția unui depou de autobuze.

La mijlocul lunii decembrie, BERD a anunțat că a împrumutat compania de transport public din Brașov, RATBv, cu 25 milioane euro, banii urmând să fie folosiți pentru achiziția a 105 autobuze Euro-6, la un an după ce banca europeană a aprobat un credit de 15 milioane euro pentru ca Iașiul să se doteze cu 50 de astfel de autobuze cu emisii scăzute.

EXCLUSIV FOTO Grupul german ebm-papst, unul dintre cei mai mari producători de motoare electrice și ventilatoare pentru industria auto, vine în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Grupul german ebm-papst, unul dintre cei mai mari producători de motoare electrice și ventilatoare pentru industria auto, vine în România

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituționali din România. Până în prezent, banca a investit mai mult de 7,6 miliarde de euro în peste 410 de proiecte în țară, din care circa 540 milioane de euro reprezintă finanțările acordate în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
tursib
sibiu
autobuze
imprumut