După reducerile de preț, Tesla Model Y a depășit Dacia Sandero, în Europa

După reducerile de preț, Tesla Model Y a depășit Dacia Sandero, în Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 apr 2023

Datele preliminare privind cele mai vândute automobile din Europa, analizate de Profit.ro, arată că Tesla Model Y a reușit să livreze un volum important de unități în luna martie și a depășit astfel liderul din primele două luni, Dacia Sandero.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla Model Y a vândut 39.500 de autoturisme în Europa, în martie, o performanță susținută de reducerile de prețuri anunțate în urmă cu aproximativ o lună, creșterea fiind de peste 100% față de primele două luni.

FOTO Grindeanu promite din nou - Vin trenuri noi după 20 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Grindeanu promite din nou - Vin trenuri noi după 20 de ani

Cu acest volum mare de mașini livrate, Model Y depășește liderul, Dacia Sandero, care a vândut aproximativ 18.600 de unități în luna martie, un volum aproape egal cu cel din februarie. În acest fel, modelul produs în Maroc și, parțial, la Mioveni, a însumat aproape 58.000 de unități vândute în primele trei luni ale anului, la mare distanță de Tesla Model Y, care a reușit să atingă un volum vândut de 65.000 de unități, potrivit Automotive News, care preia statisticile Data Force. Pe locul al treilea s-a clasat, în primele trei luni ale anului, VW T-Roc, acesta fiind urmat de Opel Corsa, Peugeot 208, Toyota Yaris Cross, VW Tiguan.

Dacia Duster a fost în Top 10 pe întreg trimestrul, cu aproape 43.000 de unități vândute, după ce în martie s-a vândut în 15.000 de exemplare.

Dacia a anunțat că, în intervalul ianuarie – martie, modelul Sandero a înregistrat 68.318 unități vândute la nivel global, în timp ce Duster a încheiat trimestrul cu 57.660 unități vândute. Marca românească a totalizat, pe piețele internaționale, care includ și Europa, 171.789 de autovehicule vândute, în creștere cu 24% față de anul trecut.

Volumul este în continuare mai mic decât recordul istoric al mărcii din 2019, când Dacia vindea 184.000 de autovehicule, însă la acel moment marca vinde un număr destul de mare de vehicule comerciale.

Piața auto din UE accelerează, în timp ce România a încetinit, mai ales pe segmentul electric CITEȘTE ȘI Piața auto din UE accelerează, în timp ce România a încetinit, mai ales pe segmentul electric

În 2022, Dacia Sandero a fost al doilea cel mai vândut automobil din Europa, fiind depășit doar de Peugeot 208.

Modelul românesc a reușit să atingă un volum de 200.000 de autoturisme vândute în Europa, în timp ce TEsla Model Y s-a situat în afara Top 10, cu numai 138.000 de unități vândute pe parcursul întregului an.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero vanzari
tesla model y
cele mai vandute mașini europa