Elli și-a deschis punctele de încărcare pentru parteneri externi

Elli și-a deschis punctele de încărcare pentru parteneri externi
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 mar 2024

Rețeaua de stații de încărcare Elli și-a deschis punctele de încărcare pentru parteneri externi printr-un parteneriat cu Sixt, companie de rent-a-car și mobilitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rețeaua Elli, numită oficial Volkswagen Group Charging, a decis să-și deschidă rețeaua europeană de încărcare companiilor de mobilitate din afara Grupului Volkswagen, pentru prima dată. Momentul a fost marcat de un parteneriat cu Sixt, una dintre cele mai mari companii de rent-a-car din Europa. VW are propria companie de mobilitate, Europecar, cumpărată în urmă cu doi ani.

VIDEO&FOTO Grecii au pornit forajul celor mai lungi tuneluri din România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Grecii au pornit forajul celor mai lungi tuneluri din România

Sixt lansează un serviciu propriu de încărcare, numit SIXT Charge, pentru clienții companiei, cu care poate fi încărcată mașina în rețeaua Elli. Practic, prin aplicația proprie, șoferul poate avea acces la rețeaua de încărcare, poate găsi punctele de încărcare, începe și încheie sesiunile de încărcare și face plata și primește factura.

„Această colaborare cu SIXT reprezintă un pas esențial pentru a face mobilitatea electrică mai accesibilă și mai convenabilă pentru toată lumea. Tranziția mobilității ne cere să regândim paradigmele convenționale ale industriei și să adoptăm sustenabilitatea ca principiu ghid. Prin deschiderea ecosistemului nostru de încărcare premium pentru companiile de mobilitate din afara Volkswagen. Grup, dărâmăm barierele și facem mobilitatea electrică mai accesibilă unui public mai larg”, spune Giovanni Palazzo, CEO Elli.

VIDEO Parapete pe role, pe mai multe drumuri din România CITEȘTE ȘI VIDEO Parapete pe role, pe mai multe drumuri din România

Nico Gabriel, Chief Operating Officer (COO) al Sixt SE: „Prin lansarea noii noastre soluții de încărcare integrate în aplicație, SIXT charge, facem încărcarea cât mai ușoară și simplă posibil. Împreună cu partenerul nostru Elli, suntem dedicați să facem mobilitatea durabilă accesibilă și mai multor oameni. Cu o singură conectare în aplicația SIXT, clienții noștri pot profita din plin de funcțiile extinse de încărcare a vehiculelor electrice din Europa, precum și de întregul ecosistem SIXT de oferte de mobilitate.”

Primele țări în care va fi disponibil serviciul sunt Germania, Austria, Franța, Țările de Jos, Belgia și Luxemburg, dar Sixt precizează că va continua să-și lanseze soluția de încărcare și pentru clienții din alte țări europene.

Avans semnificativ al mărcii Dacia pe piața din Germania CITEȘTE ȘI Avans semnificativ al mărcii Dacia pe piața din Germania

Elli are acces la peste 650.000 de puncte de încărcare în 29 de țări europene, după o creștere de 44% în ultimele 12 luni. Pentru extinderea serviciilor, Elli a fondat Selected Partner Network ca un grup organizat de parteneri care operează o infrastructură de încărcare de înaltă performanță, cu confort oferit clienților (de exemplu, cafenele, restaurante, facilități sanitare). În prezent, IONITY Europe, Aral Pulse, centrele de încărcare Audi din Germania, Austria și Elveția și Ewiva din Italia fac parte din Selected Partner Network.

Rețeaua de parteneri cuprinde aproximativ 8.000 de puncte de încărcare și este în continuă creștere. La 1 martie, Elli a integrat în rețea Zunder ES*ZUN, unul dintre cei mai importanți furnizori de încărcare ultra-rapidă din Europa de Sud.

Giovanni Palazzo a mai explicat că noua unitate de business, Elli Digital, reprezintă „coloana vertebrală” a companiei, având un rol cheie în procesul de promovare a serviciilor de mobilitate electrică.

viewscnt
Afla mai multe despre
sixt
elli
statii incarcare
vw gorup
masini electrice