Elon Musk, criticat pe rețelele sociale chineze după ce stația spațială a Chinei abia a evitat o coliziune cu sateliți ai Starlink

Elon Musk, criticat pe rețelele sociale chineze după ce stația spațială a Chinei abia a evitat o coliziune cu sateliți ai Starlink
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2021

Elon Musk a fost criticat pe rețelele sociale chineze după ce stația spațială a Chinei abia a evitat o coliziune cu sateliți ai Starlink, divizie a companiei spațiale SpaceX, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sateliții de la Starlink Internet Services, o divizie a companiei aerospațiale SpaceX a lui Musk, au avut două ”întâlniri apropiate” cu stația spațială chineză, pe 1 iulie și 21 octombrie, potrivit unui document transmis de China la începutul acestei luni la agenția spațială a ONU.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

”Din motive de siguranță, Stația Spațială a Chinei a implementat un protocol preventiv pentru evitarea coliziunilor”, a spus China într-un document publicat pe site-ul Oficiului Națiunilor Unite pentru Afaceri Spațiale, scrie News.ro.

Plângerile nu au fost verificate independent.

SpaceX nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Într-o postare de luni pe platforma de microblogging Weibo din China, asemănătoare Twitter, un utilizator a spus că sateliții Starlink sunt ”doar o grămadă de gunoaie spațiale”, în timp ce altul i-a descris drept ”arme americane de război spațial”.

Cu aproape 30.000 de sateliți și alte deșeuri despre care se crede că orbitează planeta, oamenii de știință au îndemnat guvernele să facă schimb de date pentru a reduce riscul de coliziuni spațiale catastrofale.

Numai SpaceX a implementat aproape 1.900 de sateliți pentru a-și deservi rețeaua în bandă largă Starlink și plănuiește ca lansările să continue.

”Riscurile Starlink sunt expuse treptat, întreaga rasă umană va plăti pentru activitățile lor de afaceri”, a spus un utilizator care a postat sub numele Chen Haiying pe Weibo.

Agenția spațială americană NASA a fost nevoită să anuleze brusc o lansare în spațiu la sfârșitul lunii noiembrie, invocând riscurile prezentate de resturile spațiale.

Musk a postat pe Twitter ca răspuns că unele orbite ale satelitului Starlink au fost ajustate pentru a reduce posibilitatea de coliziuni.

China a început construirea stației spațiale în aprilie, odată cu lansarea Tianhe, cel mai mare dintre cele trei module ale sale.

Stația este de așteptat să fie finalizată până la sfârșitul anului 2022, după patru misiuni cu echipaj.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
starlink