Elon Musk: Tesla cel mai probabil va accepta din nou bitcoin

Elon Musk: Tesla cel mai probabil va accepta din nou bitcoin
scris 22 iul 2021

Producătorul de vehicule electrice Tesla Inc cel mai probabil va accepta din nou plățile în bitcoin, după ce va face o verificare a cantității de energie regenerabilă folosită pentru minarea de monede digitale, a anunțat directorul general Elon Musk, la conferința B Word, transmite Reuters.

În ultimele săptămâni, fondatorul Tesla Inc a influențat semnificativ cursul celei mai importante monede digitale, după ce a criticat consumul de energie al firmelor care se ocupă cu minarea de monede digitale și a suspendat plățile cu bitcoin, scrie Agerpres.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Bitcoin s-a apreciat cu 8%, la 32.160 dolari, în timp ce ethereum a urcat cu 11,6%, la 1.993,36, iar acțiunile Tesla au scăzut cu 0,8%, la 655,30 dolari.

"Vreau mai multe verificări pentru a confirma că procentul de energie regenerabilă folosită este cel mai probabil la sau peste 50% și există tendință de creștere a acestuia. Dacă va fi așa, Tesla va accepta din nou bitcoin", a declarat Musk. Acesta a adăugat: "Cel mai probabil răspuns este că Tesla va relua acceptarea bitcoin".

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Musk a precizat că el deține bitcoin, ethereum și dogecoin, pe lângă bitcoin deținut de firmele Tesla și SpaceX.

"Dacă piața va continua să înregistreze aceste evoluții fluctuante în funcție de postările pe Twitter ale lui Elon Musk acesta va fi un obstacol major pentru această clasă de active. Faptul că există aceste fluctuații mari de la postările pe Twitter ale unei singure persoane diminuează legitimitatea acestei clase de active", a declarat recent Matt Maley, analist șef la Miller Tabak + Co.

Consumul mare de energie, generată prin arderea de combustibili fosili, este o problemă de durată a bitcoin. Firmele care se ocupă cu minarea de criptomonede utilizează sute de computere care funcționează non-stop pentru a verifica tranzacțiile cu bitcoin. În pofida acestui lucru, în luna februarie, Elon Musk a anunțat că va investi 1,5 miliarde dolari din lichiditățile Tesla în bitcoin și, totodată, a informat că Tesla va accepta plata cu bitcoin pentru vehiculele sale, pentru ca la începutul lunii mai să revină asupra acestei decizii. Chiar dacă între timp miliardarul și-a revizuit punctul de vedere cu privire la criptomonede, acestea continuă să înregistreze pierderi de pe urma comentariilor sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla