Emirates ar putea prelua Etihad Airways, tranzacția ar crea cel mai mare operator aerian din lume

Emirates ar putea prelua Etihad Airways, tranzacția ar crea cel mai mare operator aerian din lume
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 sep 2018

Emirates, cea mai mare companie aeriană din Emiratele Arabe Unite, ar putea lansa o ofertă pentru preluarea rivalului Etihad Airways, numărul 2 pe această piață, tranzacție care ar crea cel mai mare operator aerian din lume în funcție de numărul pasagerilor transportați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, Emirates negociază achiziția principalelor operațiuni ale Etihad, care ar rămâne doar cu activitățile din sectorul mentenanței. Discuțiile sunt în stadiu incipient și ar putea să nu se concretizeze, au adăugat sursele menționate.

Inițial, cele două companii au refuzat să comenteze, însă ulterior au negat că ar purta negocieri.

Tarom pregătește noi curse, dintre care una va fi redeschisă după 10 ani CITEȘTE ȘI Tarom pregătește noi curse, dintre care una va fi redeschisă după 10 ani

O eventuală preluare a Etihad de către Emirates ar crea cea mai mare companie aeriană comercială din lume după numărul pasagerilor transportați, înaintea American Airlines.

Etihad, care în ultimii 10 ani a achiziționat acțiuni la mai multe companii aeriene străine, inclusiv din Europa, a fost nevoită să își restrângă operațiunile după ce investițiile s-au dovedit neprofitabile.

Compania a raportat pierderi de circa 3,5 miliarde de dolari în ultimii doi ani, din care 1,52 miliarde de dolari în 2017.

În vara anului trecut, Etihad și-a retras sprijinul financiar acordat Air Berlin, la care deținea o participație de circa 29%, decizie în urma căreia operatorul aerian din Germania a solicitat intrarea în insolvență. Activele Air Berlin au fost achiziționate ulterior de Lufthansa și easyJet.

O altă investiție majoră a Etihad, compania italiană Alitalia, a fost plasată sub administrare specială, după ce nu a reușit să ajungă la un acord cu angajații privind planul de reorganizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
emirates
etihad airways
etihad
preluare
negocieri
achizitie