Emirates ar putea prelua Etihad Airways, tranzacția ar crea cel mai mare operator aerian din lume

Emirates ar putea prelua Etihad Airways, tranzacția ar crea cel mai mare operator aerian din lume
scris 21 sep 2018

Emirates, cea mai mare companie aeriană din Emiratele Arabe Unite, ar putea lansa o ofertă pentru preluarea rivalului Etihad Airways, numărul 2 pe această piață, tranzacție care ar crea cel mai mare operator aerian din lume în funcție de numărul pasagerilor transportați.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, Emirates negociază achiziția principalelor operațiuni ale Etihad, care ar rămâne doar cu activitățile din sectorul mentenanței. Discuțiile sunt în stadiu incipient și ar putea să nu se concretizeze, au adăugat sursele menționate.

Inițial, cele două companii au refuzat să comenteze, însă ulterior au negat că ar purta negocieri.

Tarom pregătește noi curse, dintre care una va fi redeschisă după 10 ani CITEȘTE ȘI Tarom pregătește noi curse, dintre care una va fi redeschisă după 10 ani

O eventuală preluare a Etihad de către Emirates ar crea cea mai mare companie aeriană comercială din lume după numărul pasagerilor transportați, înaintea American Airlines.

Etihad, care în ultimii 10 ani a achiziționat acțiuni la mai multe companii aeriene străine, inclusiv din Europa, a fost nevoită să își restrângă operațiunile după ce investițiile s-au dovedit neprofitabile.

Compania a raportat pierderi de circa 3,5 miliarde de dolari în ultimii doi ani, din care 1,52 miliarde de dolari în 2017.

În vara anului trecut, Etihad și-a retras sprijinul financiar acordat Air Berlin, la care deținea o participație de circa 29%, decizie în urma căreia operatorul aerian din Germania a solicitat intrarea în insolvență. Activele Air Berlin au fost achiziționate ulterior de Lufthansa și easyJet.

O altă investiție majoră a Etihad, compania italiană Alitalia, a fost plasată sub administrare specială, după ce nu a reușit să ajungă la un acord cu angajații privind planul de reorganizare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
emirates
etihad airways
etihad
preluare
negocieri
achizitie