Eșec la primele teste de zbor pentru primul avion de pasageri construit în Japonia în ultimii 50 de ani

Eșec la primele teste de zbor pentru primul avion de pasageri construit în Japonia în ultimii 50 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2016

Primul avion comercial de pasageri construit în Japonia în ultimii 50 de ani de către divizia aeronautică a grupului Mitsubishi a înregistrat eșecuri la testele de zbor din cauza unor probleme la sistemul de aer condiționat și a fost trimis în hangar pentru reparații, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Avionul Mitsubishi Regional Jet (MRJ) ar trebui să fie arma japonezilor în concurența cu rivalii din aceeași categorie - Embraer din  Brazilia și Bombardier din Canada, scrie News.ro.

După eșecul testelor, Mitsubishi urmează să ia o decizie privind testul de zbor, care se va realiza printr-o cursă între Japonia și Statele Unite. Însă decizia depinde de rezolvarea problemelor detectate, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, Kenichi Takemori.

Mitsubishi a planificat patru zbururi-test între Japonia și Statele Unite cu noul aparat, pentru a obține certificarea pe cea mai mare piață de avioane din lume, cea americană.

Avionul s-a întors la Nagoya la primul zbor-test, anulând cursa pe când se îndrepta spre insula Hokkaido, din nordul Japoniei.

Eșecul de la testele din ultimele zile reprezintă ultima problemă dintr-o lungă serie. Până acum, Mitsubishi a întârziat de patru ori termenul de livrare a aparatelor. Primele livrări ale aparatului MRJ către companii comerciale ar trebui să fie realizate la jumătatea anului 2018.

Guvernul vrea pedeapsa cu închisoarea pentru \ CITEȘTE ȘI Guvernul vrea pedeapsa cu închisoarea pentru "sentimentul" de dispreț exprimat public față de însemnele autorității

Aparatul MRJ al Mitsubishi Aircraft, divizia aeronautică a grupului Mitsubishi, încearcă să spargă duopolul instituit de Embraer și Bombardier pe piața avioanelor de transport regionale.

Modelul MRJ este prevăzut cu 92 de locuri pentru pasageri și ar putea ocupa o nișă lăsată liberă de Bombardier, care preferă să se concentreze pe avioane cu până la 160 de locuri și nu mai reînnoiește linia de avioane cu până la 100 de locuri.

Mitsubishi are deja 407 comenzi pentru noul său model, inclusiv o comandă de la o companie europeană, încheiată în februarie 2016.

Modelul MRJ este primul avion comercial de transport de pasageri construit în Japonia în ultimii 50 de ani. Ultimul avion japonez de acest tip - YS-11, construit de consorțiul Nihon Aircraft Manufacturing Corp - a fost fabricat până în 1974.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion de pasageri
mitsubishi regional jet