Europenii vor putea cumpăra Corolla și RAV4 și de la Suzuki, în urma unui acord cu Toyota

Europenii vor putea cumpăra Corolla și RAV4 și de la Suzuki, în urma unui acord cu Toyota
scris 22 mar 2019

Suzuki va vinde în Europa două modele Toyota, unul produs în Marea Britanie, celălalt, un SUV, produs în Japonia, ca urmare a continuării parteneriatului celor două companii japoneze.

Toyta Corolla va vea și o versiune Suzuki, după cum au anunțat cele două companii, care au convenit și producerea sub sigla Suzuki a acestui model, dar și a unei versiuni a SUV-ului RAV4. Decizia vine în contextul unui parteneriat mai amplu al celor două companii japoneze, care a început în 2017, când au anunțat o astfel de colaborare pentru piața din India.

Lista punctuală a proiectelor pe care vor colabora cele două firme care construiesc mașini cuprinde livrarea sistemului Toyota Hybrid System către Suzuki, pentru a echipa modele proprii, la nivel global, colaborarea pe piața din India în domeniul HEV (vehicule hibride electrice), prin furnizorii locali, furnizarea către Suzuki Europe de vehicule electrificate construite pe platformele Toyota (RAV4 și Corolla Wagon) pe piața din Europa, iar în cealaltă direcție furnizarea a două vehicule compacte construite de Suzuki în India, celor de la Toyota (Ciaz și Ertiga), livrarea licenței noului motor Suzuki pentru mașini compacte în Europa, ce va fi produs de Toyota în Polonia, livrarea de vehicule Suzuki (Baleno, Vitara Brezza, Ciaz, Ertiga) către Toyota pentru piața din Africa.

FOTO Dacia Duster electric, surprins în teste. Ce se află cu adevărat sub caroseria modificată CITEȘTE ȘI FOTO Dacia Duster electric, surprins în teste. Ce se află cu adevărat sub caroseria modificată

Cele două companii vor dezvolta în comun un automobil MPV de clasă C care va fi produs de Toyota, dar va fi vândut și de Suzuki, în India, precum și producția SUV-ului compact Suzuki Vitara Brezza la uzina Toyota din Kirloskar, India.

Modelul Corolla Wagon sub sigla Suzuki va fi produs la uzina Toyota din Marea Britanie, pe aceeași linie de producție, fără a fi nevoie de noi angajați. SUV-ul similar RAV4 va fi produs în Japonia, alături de modelul original.

viewscnt
Afla mai multe despre
suzuki
toyota
corolla
rav4
vitara
uzina toyota