EXCLUSIV Primele imagini VIDEO&FOTO cu noua Dacia Sandero Stepway, pe șoselele din România

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 mai 2020

Dacia se pregătește în acest an intens pentru lansarea unei noi generații a celui mai vândut model al său la nivel global, Sandero. De fapt, nu este doar un model, ci trei: Logan, Sandero și Sandero Stepway. Acesta din urmă este vedeta piețelor vestice din ultimul an, iar o nouă generație, transformată și mai mult într-un SUV veritabil, similar cu Renault Captur sau Peugeot 2008, o va face și mai atractivă pentru clienți, la un preț accesibil, așa cum ne-a obișnuit Dacia.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Înainte de lansarea oficială, care ar trebui să aibă loc în această toamnă, producătorul de la Mioveni face ultimele teste de șosea cu noul model, astfel încât toate sistemele să fie ajustate perfect. Până la intrarea în fabricație, mașina parcurge zeci de mii de ore de teste, pe șosele din întreaga lume, care reproduc aproape toate condițiile pe care mașina ar putea să le întâlnească în decursul vieții sale.

Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19 CITEȘTE ȘI Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19

Pentru Dacia, România este și un teritoriu excelent pentru astfel de teste. Zona montană este una cu o mulțime de provocări, iar traficul este destul de redus pentru a permite inginerilor să ruleze fără să fie deranjați de paparazzi.

Pentru protejarea sănătății clienților, Enel oferă clienților o multitudine de modalități de plată și canale de comunicare CITEȘTE ȘI Pentru protejarea sănătății clienților, Enel oferă clienților o multitudine de modalități de plată și canale de comunicare

Profit.ro a reușit însă să surprindă în teste noul Sandero Stepway, în zona Sibiului, un model care se află, cel mai probabil, la unul dintre producătorii de componente electronice din Sibiu, care fac ultimele setări. 

Imagini pot fi văzute în articol, dar și în GALERIA FOTO, iar VIDEO - mai jos

EXCLUSIV Primele imagini VIDEO&FOTO cu noua Dacia Sandero Stepway, pe șoselele din România

Mașina este înmatriculată în Sibiu și încerca să profite de traficul redus generat de restricțiile de circulație. Informațiile privind posibilitatea realizării testelor în zonă ne-au adus pe același drum cu exemplarul Sandero Stepway pe o vreme ploioasă, care ne-a obligat să folosim ștergătoarele pentru a putea realiza fotografii bune.

Chiar și așa, am surprins detaliile acestui model destul de bine. În primul rând, putem spune că mașina are o prezență robustă, cu dimensiuni mai mari decât generația anterioară și un profil care amintește de Hyundai Kona. Garda la sol destul de ridicată, protecțiile laterale ale pasajelor roților și barele longitudinale de pe plafon nu lasă nicio îndoială privind versiunea de caroserie Stepway. Am remarcat forma farurilor, mult mai înguste decât cele de pe Duster, și forma orizontală a luminilor de pe spate, care dau o prestanță mai mare mașinii. Putem remarca și agilitatea motorului folosit, care a reușit să accelereze rapid la vederea camerei foto și a menținut o viteză mare, pe tot parcursul testului. Mașina a intrat și pe zona de macadam, pentru puțin timp, unde un mic drift a arătat puțin din performanțele mașinii.

Din punct de vedere tehnic, știm deja că Dacia Sandero 3 a fost dezvoltată pe platforma CMF-B a Renault - Nissan, însă nu sunt cunoscute detalii privind motoarele. Teoretic, nu avem de ce să așteptăm surprize, deoarece Dacia Sandero va trebui să folosească motoarele actuale din gama Dacia, iar în viitorul ceva mai îndepărtat ar putea beneficia și de o motorizare hibridă, similară cu cea de pe Renault Clio.

EXCLUSIV Primele imagini VIDEO&FOTO cu noua Dacia Sandero Stepway, pe șoselele din România

EXCLUSIV Primele imagini VIDEO&FOTO cu noua Dacia Sandero Stepway, pe șoselele din România

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
sandero 3
noul sandero
dacia sandero stepway
sandero stepway 3
foto stepay 2020
poze spion dacia sandero stepway