Fiat a negociat cu sindicatele redeschiderea uzinelor din Italia

Fiat a negociat cu sindicatele redeschiderea uzinelor din Italia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 apr 2020

Fiat a încheiat un acord cu sindicatele privind reînceperea activității în uzinele din Italia, imediat de blocajul impus de autorități va fi ridicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sindicatele UILM, care acoperă întreaga industrie de prelucrare a metalelor din Italia, a încheiat negocierile cu Fiat Chrysler, privind modalitatea în care vor fi redeschise uzinele Fiat. Șeful sindicatului, Gianluca Ficco, a declarat că s-au convenit măsuri suplimentare de sănătate față de cele discutate anterior „pentru a garanta siguranța maximă posibilă în fabrici și birouri atunci când activitățile vor reporni”. Potrivit comunicatului, publicat de presa italiană,  „acesta este un acord analitic, care a primit și aprobarea virologului Roberto Burioni și care credem că poate fi un exemplu util pentru întregul sistem industrial italian”. Printre măsurile din acord se numără aprovizionarea permanentă cu măști pentru tot personalul și detectarea temperaturii angajaților înainte de a intra în schimb.

Audi pornește prima uzină, în Ungaria, peste câteva zile CITEȘTE ȘI Audi pornește prima uzină, în Ungaria, peste câteva zile

Șeful sindicatului UILM mai precizează că primele uzine care vor reporni vor fi cele din Sevel, unde se produc vehicule comerciale, uzina din Melfi, unde se fabrică Jeep, și uzina din Mirafiori, unde se produce Fiat 500.

Nu este încă cert când vor fi ridicate restricțiile de circulație din Italia, impuse de guvern, însă termenul inițial ar trebui să expire pe 13 aprilie. „Indiferent dacă activitatea va fi reluată pe 14 aprilie sau va fi amânată, restricția  nu va dura la nesfârșit și, la reluarea activităților, trebuie să fim gata să garantăm protecția maximă posibilă.” au mai anunțat sindicaliștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat uzine italia repornire
fiat coronavirus
activitate fiat chrysler italia