Airbus își revizuiește cotele de producție în contextul pandemiei Covid-19 și scade producția de aeronave cu 30%

Airbus își revizuiește cotele de producție în contextul pandemiei Covid-19 și scade producția de aeronave cu 30%
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2020

Constructorul aeronautic Airbus a anunțat vineri că luna aceasta a primit 21 de comenzi nete și a înregistrat 36 de livrări, iar cotele de producție au fost revizuite în scădere, adaptate noilor condiții de piață, astfel că gigantul european producția de aeronave cu 30%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"După un debut al anului 2020 cu performanțe comerciale și industrial solide, Airbus (simbol bursier AIR) își revizuiește cotele de producție în scădere pentru a le adapta noilor condiții de piață generate de pandemia coronavirus", a informat Airbus într-un comunicat în care arată că "afacerile sunt afectate de pandemia Covid-19", scrie News.ro.

Compania anunță că în primul trimestru al anului, Airbus a primit 290 de comenzi nete pentru avioane și a livrat 122. Alte 60 de avioane au fost produse în această perioadă, dar acestea nu au fost livrate deocamdată, din cauza evoluției pandemiei.

Acționarii Renault vor rămâne fără dividende în acest an, din cauza crizei coronavirus. La Volkswagen se discută aceeași soluție CITEȘTE ȘI Acționarii Renault vor rămâne fără dividende în acest an, din cauza crizei coronavirus. La Volkswagen se discută aceeași soluție

"36 de avioane de diferite tipuri au fost livrate în martie, față de 55 în februarie. Acest lucru reflectă solicitările clienților de a amâna livrările precum și alți factori care au legătură cu situația actuală", precizează compania.

Noile cote de producție medii au fost stabilite după cum urmează: A320 – 40 de avioane pe lună; A330 – 2 avioane pe lună; A350 – 6 avioane pe lună.

"Aceasta reprezintă o reducere a cotelor pre-coronavirus de aproximativ 30%. Cu acest ritm al producției, Airbus își menține capacitatea de a răspunde cererilor clienților și își protrejează în același timp capacitatea de a se adapta în continuare la evoluțiile globale", mai informează compania.

Airbus precizează că lucrează împreună cu partenerii sociali pentru a defini cele mai potrivite măsuri sociale în vederea adaptării la această situație nouă și fluidă. Airbus abordează, de asemenea, un plan de menținere a lichidităților pe termen scurt, precum și structura costurilor pe termen lung.

“Impactul pandemiei este fără precedent. Prioritățile noastre acum sunt de a proteja angajații și de a sprijini lupta împotriva virusului. Suntem în dialog constant cu clienții și partenerii lanțului de aprovizionare, traversăm împreună aceste vremuri dificile. Companiile aeriene care ne sunt cliente sunt afectate semnificativ de criza Covid-19. Ne adaptăm activ producția la noile situații prin care trec clienții și lucrăm la măsuri de reduceri operaționale și financiare pentru a face față realității”, a spus Guillaume Faury, CEO Airbus.

În 2019, Airbus a generat venituri de 70 de miliarde de euro și a avut 135.000 de angajați. Airbus oferă cea mai bogată gamă de avioane de pasageri, cu 100 până la peste 600 de locuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
aeronave