Fiat Chrysler va renunța la autoturismele pe motorină – surse

Fiat Chrysler va renunța la autoturismele pe motorină – surse
scris 26 feb 2018

Fiat Chrysler vrea să elimine din ofertă, până în 2022, autoturismele cu motoare diesel produse sub mărcile proprii, pe fondul cererii scăzute și a costurilor în creștere, potrivit unor surse citate de Financial Times.

Constructorul auto ar urma să anunțe oficial decizia pe 1 iunie, odată cu prezentarea strategiei pentru următorii patru ani, au spus sursele menționate. Cel mai probabil, mutarea va fi anunțată de noul director general al grupului, în condițiile în care mandatul actualului șef, italianul Sergio Marchionne, expiră la jumătatea anului.

Contactați de Reuters, reprezentanții Fiat Chrysler au refuzat să comenteze informația.

Li Shufu, proprietarul companiei chineze Geely, a cumpărat un pachet de 10% la Daimler și a devenit cel mai mare acționar al companiei germane CITEȘTE ȘI Li Shufu, proprietarul companiei chineze Geely, a cumpărat un pachet de 10% la Daimler și a devenit cel mai mare acționar al companiei germane

Renunțarea la mașinile pe motorină este în contextul în care mai multe companii auto și guverne analizează reducerea sau eliminarea vehiculelor diesel în următorii ani, pe fondul scandalului de amploare declanșat în toamna anului 2015, după ce grupul german Volkswagen a recunoscut că a folosit un soft ilegal pe aproximativ 11 milioane de mașini pentru a ascunde nivelul real de noxe.

Ulterior, mai mulți constructori, printre care Volvo și Porsche, au anunțat că vor renunța la producția vehiculelor pe motorină. În plus, state precum Marea Britanie și Germania au indicat că vor să limiteze, sau să interzică, circulația mașinilor diesel în mai multe orașe, cu scopul de a reduce poluarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
diesel
motorina
eliminare
emisii