Proleasing Motors, dealer Ford și BMW, raportează afaceri în creștere. Compania a cumpărat recent rețeaua Automar, preluând brandul Hyundai

Proleasing Motors, dealer Ford și BMW, raportează afaceri în creștere. Compania a cumpărat recent rețeaua Automar, preluând brandul Hyundai
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 26 feb 2018

Afacerile Proleasing Motors (județul Prahova) au crescut cu 24% în 2017, la 150 milioane de lei, a anunțat luni compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În perioada analizată, compania a livrat 1.140 de automobile noi și rulate. Totodată, la începutul acestui an, grupul de firme Proleasing a preluat Automar Ploiești, adăugându-și astfel brandul Hyundai în portofoliu.

“Achiziția Automar Ploiești, dealer Hyundai și service multimarcă, consolidează poziția de lider al pieței regionale (județele Prahova, Dâmbovița și Buzău) pe care Proleasing Motors activează încă din anul 2001”, se spune în comunicat.

Negocierile pentru preluarea busniess-ului Automar, inițiată la începutul lunii octombrie 2017, au fost finalizate în primele zile ale lunii ianuarie 2018.

Țiriac Leasing se împrumută la OTP cu 10 milioane euro, după ce și-a dublat, la 20 milioane euro, linia de credit la Raiffeisen CITEȘTE ȘI Țiriac Leasing se împrumută la OTP cu 10 milioane euro, după ce și-a dublat, la 20 milioane euro, linia de credit la Raiffeisen

Business-ul achiziționat include 2.000 metri pătrați de ateliere de service, dotate cu 11 elevatoare, linie ITP, 2 cabine de vopsit și o linie de tinichigerie.

De asemenea, au fost preluate contractele de distribuitor și reparator al mărcii Hyundai, împreună cu showroom-ul din Ploiești și dotările atelierului mecanic specific acestui brand.

Un număr de 29 de angajați au fost transferați la Proleasing Motors și își continuă activitatea desfășurată anterior.

Începând cu acest an, distribuția de autovehicule noi se desfășoară în cele 5 showroom-uri (3 Ford, câte unul pentru mărcile BMW și Hyundai) din Ploiești, Buzău și Târgoviște, iar pentru activitatea de postvânzări (aftersales) sunt alocate 7 ateliere specializate pentru brandurile din portofoliu, ce dispun de un număr total de 65 de posturi de lucru.

Numărul de angajati Proleasing Motors a ajuns la 147, dintre care 93 sunt în componența departamentelor postvânzări.

Grupul LeasePlan, liderul pieței locale de leasing operațional după 10 ani de afaceri, deschide pe piața locală și un centru de servicii CITEȘTE ȘI Grupul LeasePlan, liderul pieței locale de leasing operațional după 10 ani de afaceri, deschide pe piața locală și un centru de servicii

Anul trecut, potrivit companiei, vânzările Ford au atins recordul ultimilor 9 ani, volumul acestora fiind de 807 unități, autovehicule comerciale și autoturisme. Și anul trecut, modelul Ford Focus a fost cel mai vândut model, cu 165 de unități livrate.

Cea mai mare creștere a avut-o, însă, modelul Ford Kuga, pentru care s-au înregistrat un număr de 124 de livrări, în creștere cu 226% față de anul 2016. Clienții Proleasing Motors au optat cu precădere pentru variantele superioare de dotare (Titanium și ST-Line) și cutie de viteză automată.

În anul 2017 un număr de 329 de unități au fost livrate clienților de retail și flote, din care 33 au fost echipate cu suprastucturi (bene fixe, bene basculabile, sisteme de transport băuturi) produse la atelierul specializat Proleasing Motors din Buzău.

Dintre modele din gama Ford, Transit este cel mai vândut (135 unități), urmat de Connect (65) și Ranger (58).

Proleasing Motors, dealer Ford și BMW, își lărgește portofoliul cu Hyundai, prin achiziția rețelei Automar CITEȘTE ȘI Proleasing Motors, dealer Ford și BMW, își lărgește portofoliul cu Hyundai, prin achiziția rețelei Automar

BMW X5 a rămas, și în 2017, cel mai vândut model BMW de către Proleasing Motors. Astfel, din volumul total de unități livrate, modelul BMW X5 constituie un procent de 20,5%.

În cei 5 ani de activitate ca dealer BMW, Proleasing Motors a livrat către clienții săi un număr de 899 de unități, reprezentând 7% din vânzările mărcii în România.

Activitatea de vânzare a autovehiculelor electrice BMW, începută în luna mai 2017, a înregistrat un număr de 7 modele BMW i3 livrate, toate prin programul RABLA Plus.

Atelierele specializate în reparația și întreținerea autovehiculelor Ford și BMW au înregistrat un număr total de 15.200 de intrări, dintre care 4.000 pentru BMW și 11.200 pentru Ford. “Efectuarea acestor lucrări a însemnat un număr total de 46.415 de ore de manoperă și realizarea unui volum de vânzare de piese de 14,14 milioane de lei”, se arată în comunicat.

EximBank finanțează compania BT Leasing cu 100 de milioane de lei CITEȘTE ȘI EximBank finanțează compania BT Leasing cu 100 de milioane de lei

Departamentul vânzări piese a realizat în anul 2017 o cifră de afaceri de 14 milioane de lei, în creștere cu 35% față de anul precedent.

Tot în 2017 a fost instalată și o statie de încărcare a autovehiculelor electrice, cu o putere de 22 kW.

Anul trecut, un număr de 137 de autovehicule rulate, dintre care 112 mărcile Ford și BMW, au fost livrate din showroom-ul specializat din Ploiești.

Pentru anul 2018, ne-am propus o creștere a cifrei de afaceri de 25%, creștere ce are la bază un număr de 1.400 de autovehicule noi și rulate vândute.

De asemenea, compania estimează un profit de 5,5 milioane de lei, în urcare cu 11% față de 2017 și creșterea activității de postvânzări cu 15%, printr-un număr mai mare de intrări în service și diversificarea ofertei de reparații auto multimarcă.

Piața auto globală a atins 86 de milioane vehicule. Top 25 cele mai vândute mașini și mărci din lume CITEȘTE ȘI Piața auto globală a atins 86 de milioane vehicule. Top 25 cele mai vândute mașini și mărci din lume

Proleasing este brandul unui grup de companii cu activități în domeniul leasing-ului (ProLeasing IFN), vânzării și reparației auto, dealer și service autorizat pentru mărcile Ford, BMW și Hyundai (Proleasing Motors).

Până la adăugarea brandului Hyundai în portofoliu, Proleasing Motors a derulat activități de vânzare și reparație în 3 centre autorizate Ford, din Ploiești, Buzău și Târgoviște și un centru integrat BMW, deschis în anul 2013.

În anul 2016 a fost lansată o divizie independentă de comerț cu automobile rulate, iar în 2017 compania a demarat promovarea mai multor platforme online de comerț cu piese de schimb și accesorii originale. Din acest an, Proleasing Motors devine dealer autorizat Hyundai și adaugă încă un service auto multimarcă în portofoliu.

Potrivit www.termene.ro, Proleasing Motors este controlată de Mihai Lucian Alexe – 25,06%, Corina Bratu – 22,7%, Horia Valentin Constantinescu – 22,7%, Mihaela Dinu – 11,42%, Catrinel Alexe – 9,06% și Ernesto Trovo – 9,06%.

viewscnt
Afla mai multe despre
proleasing motors
rezultate