Fiat investește masiv într-o versiune electrică a modelului '500' după eșecul fuziunii cu Renault

Fiat investește masiv într-o versiune electrică a modelului '500' după eșecul fuziunii cu Renault
scris 11 iul 2019

Constructorul auto Fiat Chrysler intenționează să investească 700 milioane euro pentru a lansa o versiune electrică a celebrului model Fiat 500, în încercarea de a trece mai departe după eșecul fuziunii cu producătorul francez Renault, transmite Reuters.

Directorul operațional al FCA pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, Pietro Gorlier, a anunțat joi această investiție, cel mai mare pariu făcut până acum de grupul italo-american pe un vehicul electric, la uzina Fiat de la Mirafiori, nordul Italiei, arată Agerpres.

Gorlier a precizat că FCA va investi 700 milioane euro pentru a construi o nouă linie de asamblare la uzina de la Mirafiori pentru a produce 80.000 de unități din noul model 500 BEV, primul său vehicul electric, ce vor fi vândute pe piața din Europa. Producția va începe în al doilea trimestru al anului următor, iar ulterior capacitatea va fi crescută, a adăugat Gorlier.

FOTO Hyundai prezintă prima imagine cu un misterios “model complet nou” CITEȘTE ȘI FOTO Hyundai prezintă prima imagine cu un misterios “model complet nou”

Modelul compact Fiat 500 este unul din cele mai renumite modele ale constructorului auto italian, lansat de Fiat la finele anilor 1950 și care a devenit rapid un simbol al designului italian.

Investiția de 700 milioane euro într-o versiune versiune electrică a modelului '500' face parte dintr-un plan anunțat anul trecut care viza investiții de cinci miliarde euro în Italia până în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
renault