Firma de transport feroviar Servtrans Invest, controlată de Gruia Stoica, a ieșit din insolvență după trei ani

Firma de transport feroviar Servtrans Invest, controlată de Gruia Stoica, a ieșit din insolvență după trei ani

Sursa foto: www.forumtrenuri.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2016

Tribunalul București a decis închiderea procedurii de reorganizare a transportatorului privat de marfă pe calea ferată, Servtrans Invest, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, în condițiile în care compania a revenit pe profit în perioada insolvenței și nu mai are datorii restante. Pe perioada insolvenței, administratorul judiciar al companiei a fost Euro Insol, firmă controlată de Remus Borza.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Când a intrat în insolvență, în iulie 2011, Servtrans Invest făcea parte din grupul International Rails Systems (IRS), controlat de omul de afaceri Cristian Burci, din care mai făceau parte Astra Vagoane, Meva și Romvag, scrie News.ro.

În 2012, Consiliul Concurenței a aprobat preluarea companiei de către grupul Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, care deține și transportatorul de marfă pe calea ferată Grup Feroviar Român (GFR). Stoica a fost condamnat definitiv, cu suspendare, la începutul acestui an.

Planul de reorganizare propus de Euro Insol a fost aprobat de creditori în 2013.

”Prin hotărârea pronunțată în data de 9 septembrie 2016, Tribunalul București a admis cererea administratorului judiciar Euro Insol și a dispus închiderea procedurii de reorganizare judiciară fata de Servtrans Invest”, se arată în comunicat.

Tesla a îmbunătățit sistemul de pilot automat, care se va baza pe radar CITEȘTE ȘI Tesla a îmbunătățit sistemul de pilot automat, care se va baza pe radar

Dupa deschiderea procedurii insolvenței, la masa credală s-au înregistrat peste 100 de creditori, iar creanțele totalizau 175 milioane lei.

Printre cei mai importanți creditori al companiei s-au numărat Banca Transilvania, OTP Bank, BCR Leasing și CFR SA.

Imediat dupa deschiderea insolvenței, au fost denunțate 22 de contracte comerciale la care tarifele de transport erau sub prețul de cost, potrivit reprezentanților Euro Insol.

”Pe parcursul reorganizării, Servtrans Invest a reușit să plătească atât creditorii înscriși la masa credală, cât și datoriile curente, fiind în acest moment la zi cu toate obligațiile către bugetul de stat”, se arată în comunicat.

Potrivit firmei de insolvență, Servtrans Invest ar fi al treilea operator feroviar de transport marfa după CFR Marfă, cu o cotă de piață de peste 50%, și GFR, care deține o cotă de aproape 30%.

Euro Insol s-a ocupat și de procesul de reorganizare al Hidroelectrica, companie care ieșit din insolvență în luna iunie a acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
gruia stoica
servtrans invest