Pas decisiv pentru masterplanul de transport: proiectul de Hotărâre de Guvern a intrat în circuitul de avizare

Pas decisiv pentru masterplanul de transport: proiectul de Hotărâre de Guvern a intrat în circuitul de avizare
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2016

Ministerul Transporturilor a făcut un pas important pentru aprobarea Masterplanului General de Transport al României printr-un act normativ, realizând proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea documentului care stabilește cum va arăta infrastructura țării în următoarele decenii, care a intrat în circuitul de avizare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Masterplanul General de Transport este documentul care indică prioritățile României în materie de infrastructură de transport până în 2030 și implică investiții totale de 43,5 miliarde de euro, scrie News.ro.

Masterplan-ul poate fi citit AICI.

"Ministerul Transporturilor a promovat proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea documentului strategic Master Planulul General de Transport al României. Actul se află în prezent pe circuitul de avizare interministerială și va fi aprobat de Guvern, în cel mai scurt timp", a precizat ministerul.

La nivelul autorităților au avut loc dezbateri, în ultimul an, în legătură cu forma în care ar trebui aprobat documentul. În timp ce unii decidenți au propus aprobarea unei Hotărâri de Guvern, alții au înclinat spre un proiect de lege trimis de către Guvern spre aprobare în Parlament, pentru a reduce riscul unor modificări după intrarea în vigoare.

În 15 martie, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Marcel Boloș susținea că Guvernul va aproba un proiect de lege pe care îl va trimite în Parlament, însă ulterior autoritățile preferat să realizeze un proiect de Hotărâre de Guvern.

Producția auto românească, în scădere cu 6,5% în primele opt luni din 2016 CITEȘTE ȘI Producția auto românească, în scădere cu 6,5% în primele opt luni din 2016

În iunie 2016, proiectul de HG pentru aprobarea Masterplanului General de Transport a fost lansat în dezbatere publică, în cadrul Comisiei de Dialog Social.

Masterplanul cuprinde proiectele de infrastructură care trebuie realizate până în 2030. În următorii 15 ani, România își propune să construiască 1.200 km de autostradă și 1.900 km de drumuri expres, naționale și variante de ocolire. Costurile totale sunt evaluate la 43,5 miliarde de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
masterplanul de transport