Ford construiește în Europa un vehicul comercial electric, cu ajutorul tehnologiei germane

Ford construiește în Europa un vehicul comercial electric, cu ajutorul tehnologiei germane
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2018

Ford construiește un vehicul comercial electric în Europa, utilizând tehnologie oferită de startup-ul StreetScooter, al Deutsche Post, în condițiile în care primăriile orașelor din Germania iau măsuri împotriva emisiilor poluante ale automobilelor diesel, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cea mai recentă măsură de acest tip a fost luată marți de un tribunal german, care a impus primăriei din Berlin să interzică circulația vehiculelor diesel vechi în anumite zone ale orașului, pentru reducerea poluării în conformitate cu standardele Uniunii Europene, scrie News.ro.

FOTO Noua generație Nissan Leaf marchează era automobilelor electrice mature, populare și tehnologizate CITEȘTE ȘI FOTO Noua generație Nissan Leaf marchează era automobilelor electrice mature, populare și tehnologizate

”Fabricarea StreetScooter WORK XL la fabrica noastră din Koln combină perfect expertiza fără rival a Ford în domeniul producției de vehicule comerciale cu flexibilitatea de startup a  StreetScooter”, a declarat Joerg Beyer, director general pentru dezvoltarea produselor la Ford of Europe.

Presiunile exercitate asupra producătorilor auto consacrați de a accelera dezvoltarea unor vehicule cu emisii zero au dus la formarea unor alianțe noi cu companiile de tehnologie.

Noul model van al Ford este bazat pe un șasiu Ford fabricat în Turcia și echipat cu transmisie și caroserie proiectate cu ajutorul StreetScooter.

Capacitatea anuală de producție a noului vehicul comercial va atinge 3.500 de vehicule, care vor fi fabricate la sediul central al Ford din Europa, din Koln, a anunțat Deutsche Post, care a adăugat că acestea vor fi livrate mai întâi către DHL Group, dar și altor clienți.

StreetScooter va continua să fabrice van-uri mici.

Progresele din domeniul software-ului de producție au permis Deutsche Post să recurgă la furnizori pentru design-ul, ingineria și testarea noilor vehicule concept, fără să fie nevoie să angajeze mii de lucrători sau să investească miliarde în echipamente și fabrici.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
vehicul comercial electric