Ford încheie 2018 cu probleme

Ford încheie 2018 cu probleme
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 ian 2019

Ford Motor a anunțat pierderi de 116 milioane de dolari în trimestrul patru din 2018, primul trimestru de pierdere în ultimii doi ani, cu un profit anual care s-a redus cu mai mult de jumătate față de 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Reprezentanții Ford au declarat că influențele tarifelor și altor taxe au adăugat 1,8 miliarde dolari la costurile anuale, plus 877 milioane de dolari la fondurile de pensii, astfel că „nu a fost un an cu care să fim fericiți”, a spus șeful finanțelor Ford, Bob Shanks.

CEO-ul Ford, Jim Hackett, a spus jurnaliștilor că Ford a demarat acțiuni decisive în toate zonele de business care au subperformat, iar rezultatele se vor arăta în 2019. „avem o viziune clară, avem un plan solid și suntem în modul de execuție”, a mai spus Hackett.

Singurul indicator pozitiv al Ford în trimestrul patru a fost la nivelul veniturilor, cu 1,2% mai mari, la un nivel de 41,8 miliarde dolari.

FOTO Renault a anunțat oficial noul președinte și noul CEO CITEȘTE ȘI FOTO Renault a anunțat oficial noul președinte și noul CEO

Pe întreg anul, veniturile Ford au fost de 160,3 miliarde dolari, cu 3,58 miliarde mai mare ca în 2017. Profitul s-a ridicat la 3,7 miliarde dolari, cu o marjă de profit de 2,3%, dar valoarea profitului a scăzut de la 7.8 miliarde în 2017 și o margine de 4,9%.

Vânzările de autovehicule s-au ridicat la 1,47 milioane în trimestrul 4 și, respectiv, la aproape 6 milioane de unități pe întreg anul (5,98 milioane), fiind al doilea an de scădere. Marca Ford rămâne, totuși, a treia marcă la nivel global, după Toyota și VW. Toate piețele pe care este prezentă marca Ford i-au adus scăderi, inclusiv America de Nord, cu 2,9 milioane de autovehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
piata auto
rezultate vanzari ford