Ford nu va mai produce vehicule electrice în India

Ford nu va mai produce vehicule electrice în India
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2022

Ford Motor Co a renunțat la planul privind producerea de vehicule electrice în India pentru piețele globale și va continua probabil cu vânzarea fabricilor de acolo, a anunțat publicația Economic Times, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În februarie, Ford anunțase că ia în considerare producerea de vehicule electrice în India pentru export și posibil pentru vânzarea pe piața indiană, după ce în septembrie a informat că intenționează să oprească producția de automobile în India și își va închide ambele uzine din această țară. Compania auto americană ar urma să-și lichideze operațiunile de la fabrica Chennai, unde sunt produse autoturisme și motoare, din statul Tamil Nadu, și la uzina din statul Gujarat, scrie Agerpres.

VIDEO China: Un avion a luat foc după ce a ieșit de pe pistă CITEȘTE ȘI VIDEO China: Un avion a luat foc după ce a ieșit de pe pistă

Economic Times susține că discuțiile cu producătorul auto indian Tata Motors privind vânzarea fabricii Gujarat progresează, în timp ce sunt mai mulți licitatori interesați de uzina din Chennai.

Ford nu a răspuns solicitărilor Reuters de a comenta informația.

Este un raport bun cost-beneficiu pentru a fabrica mașini în India, iar compania a exportat timp îndelungat vehicule în America de Nord și Europa, ambele piețe în creștere rapidă pentru mașinile electrice, aprecia recent Gaurav Vangaal, director în cadrul IHS Markit.

Guvernul Indiei a aprobat o schemă de 3,5 miliarde de dolari pentru a stimula producția de vehiculele nepoluante, în vederea reducerii importurilor de petrol și a poluării. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
india
vehicule electrice