Ford recheamă sute de mii SUV-uri din cauza riscului de incendiu

Ford recheamă sute de mii SUV-uri din cauza riscului de incendiu
scris 25 nov 2022

Constructorul auto american Ford Motor Co. a decis să recheme la service peste 634.000 de vehicule de teren (SUV) vândute în întreaga lume, din cauza riscului de incendiu ca urmare a unor fisuri la injectoarele de combustibil, transmite Reuters.

Al doilea mare producător american de automobile a precizat că retragerea afectează modelele de teren Bronco Sport și Escape produse în perioada 2020-2023. Toate aceste automobile au motoare de 1,5 litri și trei cilindri. Sunt vizate 520.000 de vehicule din SUA și aproximativ 114.000 de vehicule în alte țări, scrie Agerpres.

CFR - Avertizată să asigure obligatoriu internet în trenurile Intercity. Astăzi nu are vagoane cu Wi-Fi CITEȘTE ȘI CFR - Avertizată să asigure obligatoriu internet în trenurile Intercity. Astăzi nu are vagoane cu Wi-Fi

Ford a precizat că atunci când motoarele acestor SUV-uri funcționează, este posibil ca o fisură la injector să provoace scurgeri de combustibil, ceea ce ar putea conduce la un incendiu sub capotă. Cu toate acestea, Ford nu a recomandat proprietarilor să înceteze să mai conducă vehiculele deoarece incendiile sunt rare și în general nu au loc atunci când motorul este oprit.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan, cu aproximativ 190.000 de angajați în întreaga lume. În Europa, Ford este responsabilă pentru producerea, vânzarea și întreținerea vehiculelor marca Ford pe 50 de piețe individuale și are aproximativ 45.000 de angajați la unitățile sale deținute în totalitate și la întreprinderile mixte consolidate și aproximativ 59.000 de oameni când sunt incluse afacerile neconsolidate.

În luna martie, constructorul auto Ford a transferat proprietatea fabricii de la Craiova către partenerul său Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, acest proces fiind condiționat de aprobările autorităților relevante și ca urmare a consultărilor. Ford și Ford Otosan speră ca procesul de transfer al proprietății să fie finalizat în cel de-al treilea trimestru al anului 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
incendiu