Ford renunță la unele afaceri cu camioane de mare tonaj și închide o fabrică

Ford renunță la unele afaceri cu camioane de mare tonaj și închide o fabrică
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2019

Ford va renunța la afacerile cu camioane de tonaj mare în America de Sud și va închide din acest motiv o fabrică din Brazilia, în acest an, în cadrul unui program de restructurare aplicat la nivel mondial, pentru a elimina pierderile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul unui program amplu de restructurare, pentru care Ford a estimat anterior costuri totale de 11 miliarde de dolari, compania a anunțat că va opri producția, respectiv vânzările fabricii din Sao Bernardo do Campo, unde construiește în prezent camioanele de marfă F-4000 și F-350, precum și automobilul Fiesta, scrie News.ro.

Ford a anunțat pe 10 ianuarie că va desființa mii de locuri de muncă și va analiza închiderea unor fabrici în Europa, în cadrul unui plan de revenire la profitabilitate în regiune.

Platforma de livrare Glovo se extinde în România CITEȘTE ȘI Platforma de livrare Glovo se extinde în România

În urma anunțului, analiștii și investitorii au anticipat măsuri de restructurare similare în America de Sud.

Directorul general al Ford, Jim Hackett, a declarat în ianuarie că investitorii nu vor aștepta prea mult planul de reorganizare din America de Sud.

Președintele Ford South America, Lyle Watters, a spus că producătorul auto rămâne dedicat Americii de Sud, unde nu este profitabil în prezent.

”Știm că aceste măsuri vor avea un impact major asupra angajațilot din São Bernardo și vom colabora îndeaproape cu toți acționarii, pentru pașii următori”, a afirmat Watters într-un comunicat.

Al doilea mare producător auto american anticipează un nivel record al costurilor speciale înainte de taxe, de circa 460 de milioane de dolari, iar majoritatea vor fi înregistrate în acest an.

Ford a anunțat deja, în ultimele luni, măsuri de reducere a costurilor salariale și administrative în regiune, cu peste 20%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
camioane