Fostul director Dacia, Nicolas Maure, care conducea Avtovaz și Lada, a fost înlocuit cu un ministru rus

Fostul director Dacia, Nicolas Maure, care conducea Avtovaz și Lada, a fost înlocuit cu un ministru rus
scris 24 mai 2022

Compania AvtoVAZ, care a făcut parte până în această lună din unitatea de business Dacia Lada a grupului Renault, a anunțat numirea unui nou CEO, care îl înlocuiește pe Nicolas Maure.

Omul Renault Group în Rusia, Nicolas Maure, care a condus Lada timp de mai mulți ani, a fost înlocuit de Rusia la conducerea Avtovaz, după ce constructorul francez a decis să cedeze compania Rusiei. Nicolas Maure era un om-cheie al Renault în Rusia, el aflându-se în fruntea activităților grupului Renault încă din 2016, cu o pauză între 2018 și 2020, când a primit alte misiuni. Nicolas Maure a condus anterior Dacia și activitățile Renault în România, experiența sa de aici fiind cea care l-a propulsat în funcția din Rusia, unde a coordonat dezvoltarea și construcția de automobile pe platformele Dacia.

În locul lui Maure, NAMI, institutul de cercetare care a preluat acțiunile Renault, l-a desemnat în funcția de CEO pe Maxim Sokolov, fost ministru al transporturilor în Guvernul Rusiei. De asemenea, Avtovaz a anunțat și alte numiri în funcțiile de directori ai companiei, care erau deținute anterior de reprezentanți Renault.

VIDEO Autostrada de Centură a Bucureștiului - imagini cu stadiul lucrărilor la primul tronson CITEȘTE ȘI VIDEO Autostrada de Centură a Bucureștiului - imagini cu stadiul lucrărilor la primul tronson

Consiliul Director al Renault Group a aprobat semnarea unui acord pentru cedarea acțiunilor AVTOVAZ din Rusia, precum și întreaga uzină Renault Moscova, către NAMI și, respectiv, către municipalitatea orașului Moscova. Informații neconfirmate încă oficial arată că Lada ar putea avea acceptul Renault pentru a produce modelul Duster, sub sigla Lada, pe lângă modelele mărcii existente deja în producție. La uzinele Lada vor fi produse, așa cum arată datele oficiale, modelele vechi ale mărcii, plus modelele Logan și Sandero, care se asamblau deja aici și înainte. Acestea ar putea fi vândute sub sigla Lada, de acum înainte.

Atât cele 67,69% din acțiunile AVTOVAZ și cele 100% acțiuni ale uzinei Renult Rusia ar putea fi răscumpărate într-un interval de 6 ani, de francezi, în funcție de evoluția situației din regiune.

Renault a evaluat întreaga afacere din Rusia (active, drepturi intelectuale etc), la 31 decembrie 2021, la 2,195 miliarde euro, sumă ce se va regăsi cu minus în bilanțul companiei din acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault rusia
uzina renault lada
avtovaz
dacia lada
nicolas maure