Fostul șef al BMW și VW Berd Pieschetsrieder, unul dintre cei mai apreciați manageri ai grupului Volkswagen, mulți ani absent din industria auto - propus să conducă Daimler AG

Fostul șef al BMW și VW Berd Pieschetsrieder, unul dintre cei mai apreciați manageri ai grupului Volkswagen, mulți ani absent din industria auto - propus să conducă Daimler AG
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 dec 2020

Bernd Pischetsrieder, fost CEO al Volkswagen Group, dar și președinte al BMW, a fost propus să conducă Daimler AG, în locul lui Dieter Zetsche, criticat de acționari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unul dintre cei mai apreciați manageri ai grupului Volkswagen, Bernd Pischetsrieder, urmează să conducă Daimler AG, din poziția de președinte al Consiliului de Supervizori, dacă va fi votat. El a devenit membru al acestui consiliu, după ce mai mulți ani a lipsit din industria auto, pentru a lucra în lumea asigurărilor. Pischetsrieder a fost CEO al VW între 2002 și 2006, valoarea companiei cunoscând o ascensiune semnificativă în acea perioadă. Printre performanțele sale se numără consolidarea companiei, lansarea celebrului Bugatti Veyron și poziționarea pe piață a celor două mărci, Audi și Volkswagen. Pischetsrieder a condus și celălalt producător de mașini premium german, BMW, anterior, în anii 90, când a orchestrat achiziția Mini și Land Rover.

Bernd Pischetsrieder a fost demis din poziția de CEO al VW Group din cauza conflictelor cu Ferdinand Piech. În ședința de demitere, reprezentantul landului Saxonia Inferioară, s-a opus la acel moment, însă poziția lui Ferdinand Piech, cel care peste ani avea să fie aruncat afară din companie de rudele sale, a fost decisivă. În locul său a fost numit Martin Winterkorn, cel care a dus VW Group în scandalul Dieselgate.

Bernd Pischetsrieder are 72 de ani și va prelua mandatul lui Manfred Bischoff pe 31 martie, potrivit anunțului Daimler. Postul îi fusese rezervat anterior lui Dieter Zetsche, fostul CEO al Daimler, care se pregătea de numire însă a fost nevoit să anunțe public că refuză postul. El a fost puternic criticat de o parte a acționarilor Daimler, nemulțumiți de situația financiară pe care fostul șef al companiei a lăsat-o la finalul mandatului.

O nouă lună de creștere ușoară a pieței de autoturisme din România. După 11 luni, scăderea este însă de peste 25%. Proiecția pentru decembrie CITEȘTE ȘI O nouă lună de creștere ușoară a pieței de autoturisme din România. După 11 luni, scăderea este însă de peste 25%. Proiecția pentru decembrie

Consiliul de Supervizori va avea, de asemenea, alți trei noi membri, în urma unor demisii. Noii membrii vor fi Elizabeth Centoni, Senior vicepreședinte „Cisco Strategy and Emerging Technology”, Ben van Beurden, CEO al Royal Dutch Shell plc, și Martin Brudermüller, președinte al Consiliului de Administrație al BASF.

Poziția de președinte al Consiliului de Supervizori este extrem de importantă în legislația germană, acesta fiind responsabil cu strategia companiei și cu deciziile majore, care sunt puse în aplicare ulterior de echipa executivă, condusă de Consiliul de Administrație.

Daimler se află într-un amplu proces de restructurare, care implică nu doar eliminarea de modele din gamă, reducerea de costuri și găsirea resurselor pentru dezvoltarea de vehicule electrice, dar și reduceri masive de personal, fiind vizate aproximativ 30.000 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
bernd pieschetsrieder
daimler ag
martin winterkorn
vw ag
ceo vw
bmw mini