FOTO ANUNȚ Liniile din București pe care vor fi lansate noile troleibuze Solaris

FOTO ANUNȚ Liniile din București pe care vor fi lansate noile troleibuze Solaris
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2024

Primarul general al capitalei, Nicușor Dan, anunță că, în prima lună de când se află pe traseu, troleibuzele Solaris au fost folosite de peste 400.000 de pasageri, pe o distanță cumulată de circa 100.000 de km. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

În prezent 24 de astfel de mijloace de transport moderne leagă vestul Capitalei de centru (liniile 61 și 93), iar următoarele troleibuze care ajung în București vor fi distribuite pe liniile 70 și 90 (axa Est - centrul Capitalei), mai este anunțat.

VIDEO Imagini aeriene de pe Autostrada Moldovei. Unde au ajuns muncitorii lui Umbrărescu CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini aeriene de pe Autostrada Moldovei. Unde au ajuns muncitorii lui Umbrărescu

Luna trecută a fost transmis că un număr de 24 de troleibuze noi Solaris se află în circulație pe străzile din Capitală și înlocuiesc vechile mijloace de transport în comun.

FOTO ANUNȚ Liniile din București pe care vor fi lansate noile troleibuze Solaris

15 dintre acestea circulă pe linia 93 și alte 9 pe linia 61. 

Wizz Air apelează la reduceri CITEȘTE ȘI Wizz Air apelează la reduceri

Următoarele troleibuze noi Trollino 12 m vor completa linia 61, până la înnoirea totală a flotei, fiind propusă spre modernizare și înlocuire și flota troleibuzelor care circulă pe linia 90.

FOTO ANUNȚ Liniile din București pe care vor fi lansate noile troleibuze Solaris

Anterior, 15 troleibuze Solaris din cele 100 achiziționate de Primăria Municipiului București au fost puse în circulație pe străzile Capitalei.

Troleibuzele Solaris au o lungime de 12 metri, aer condiționat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă, prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor, computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS și comunicare online, sistem de informare audio-video și sisteme de numărare a călătorilor.

Producător de trenuri de stat chinez, ținta primei anchete a Comisiei Europene privind subvențiile de stat străine neloiale CITEȘTE ȘI Producător de trenuri de stat chinez, ținta primei anchete a Comisiei Europene privind subvențiile de stat străine neloiale

Totodată, aceste troleibuze au o autonomie de 20 kilometri, având funcția de autobuz pe trasee neelectrificate, iar conectarea/deconectarea la/de la rețeaua electrificată se face autonom, din cabina șoferului, arată Nicușor Dan pe Facebook.

Pentru achiziția celor 100 de troleibuze, Primăria Municipiului București a obținut fonduri nerambursabile de la Administrația Fondului pentru Mediu.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicusor dan
troleibuze