FOTO BMW își construiește propria autostradă

FOTO BMW își construiește propria autostradă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 aug 2022

Constructorul german premium BMW a început o nouă investiție în estul Europei, confirmând astfel interesul pentru această piață, cel puțin din punctul de vedere al costurilor. De data aceasta este vorba despre un centru de testare și dezvoltare, ce va fi construit în Cehia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un centru de dezvoltare și testare a vehiculelor autonome va fi construit de BMW în Cehia, termenul de finalizare fiind 2023. Compania a prezentat primele tronsoane de circuit pe care vor fi testate mașinile, în Centrul de Mobilitate Viitoare al BMW Group, aflat în plin proces de construcție, în Sokolov, Cehia. Centrul va fi folosit pentru testare dieferitelor tehnologii și dezvoltări ulterioare, precum electrificarea, digitalizarea și condusul autonom. Centrul se află în regiunea Karlovy Vary, la o distanță destul de mică de principala locație de dezvoltare a BMW Group, Centrul de Cercetare și Dezvoltare (FIZ) din München.

Investiția derulată la Sokolov se ridică la circa 300 de milioane de euro, proiectul urmând să conțină două trasee de testare diferite. Ținta companiei este ca acest centru să fie complet funcțional în 2023, cu peste 100 de angajați.

Centrul va avea o Zonă de Tehnologie Nouă, cu o suprafață capabilă de omologare de circa 90.000 m², cu trei circuite separate, cu condiții optime pentru testarea sistemelor de asistență și a comportamentului în trafic transversal, precum și în frânarea de urgență și în situații de evitare.

Vânzările de vehicule electrice au scăzut pentru prima dată în Europa, în ultimii doi ani. Dacia Sandero revine în topul vânzărilor CITEȘTE ȘI Vânzările de vehicule electrice au scăzut pentru prima dată în Europa, în ultimii doi ani. Dacia Sandero revine în topul vânzărilor

„Odată cu implementarea timpurie a două secțiuni de circuit pentru a pregăti testarea oficială a automobilelor la Solokov, acum testăm noi sisteme de asistență din punctul de vedere al siguranței conducătorului și avansăm în dezvoltarea ulterioară a scenariilor de testare. De la jumătatea anului 2023, noul loc de testare din Republica Cehă va funcționa alături de centrele de testare existente ale BMW Group din Aschheim, lângă München, Miramas, în Franța, și Arjeplog, în Suedia”, explică Andreas Heb, project manager BMW Group, responsabil pentru centrul de testare de la Sokolov.

A doua secțiune a centrului va fi Autostrada de Condus Autonom, cu o lungime de șase kilometri, un circuit tip autostradă cu zone de intrare și de ieșire pentru testarea automobilelor autonome pe autostrăzi. Autostrada de testare a fost echipată cu două benzi funcționale și o bandă de oprire de urgență, precum și cu pasarele și o linie dreaptă de peste un kilometru. „Prima locație de dezvoltare a BMW Group în Europa Centrală creează noi oportunități. Sokolov oferă condiții ideale și terenul potrivit pentru extinderea locațiilor noastre de testare. Cooperarea de încredere cu dezvoltatorul imobiliar Sokolovská uhelná și cu toți reprezentanții politici confirmă că alegerea noastră pentru noua locație este cea corectă”, spune Robert Thurner, director BMW Group pentru management imobiliar în regiunea Europa, Orientul Mijlociu și centre de testare.

FOTO BMW își construiește propria autostradă

FOTO BMW își construiește propria autostradă

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw centru testare
investitie bmw
masini autonome