DOCUMENT Volkswagen încheie prima jumătate a anului cu venituri și profit în creștere, în pofida scăderii livrărilor

DOCUMENT Volkswagen încheie prima jumătate a anului cu venituri și profit în creștere, în pofida scăderii livrărilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 iul 2022

Volkswagen Group a dat publicității rezultatele financiare pentru prima jumătate a acestui an, elementul principal fiind scăderea profitului operațional în trimestrul al doilea, în pofida creșterii veniturilor, dar cu un rezultat bun pe cele șase luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Veniturile grupului VW AG au crescut în prima jumătate a anului 2022 cu două procente, la un volum de 132,3 miliarde euro, potrivit raportului companiei, care mai subliniază o evoluție negativă a profitului operațional, dar numai din cauza plăților speciale. Rezultatul operațional înainte de taxe a fost de 13 miliarde euro, cu 16,1% mai mare decât anul trecut, pe fondul unei diminuări a profitului pe trimestrul al doilea (4,7 miliarde, -27,7%), din cauza instrumentelor derivative de acoperire a riscurilor mărfurilor (2,4 miliarde euro).

FOTO MINI schimbă radical designul cu conceptul Aceman, un crossover electric de dimensiunile Dacia Spring CITEȘTE ȘI FOTO MINI schimbă radical designul cu conceptul Aceman, un crossover electric de dimensiunile Dacia Spring

Vânzările grupului au scăzut în trimestrul al doilea la 1,97 milioane de vehicule, cu 22,4% mai puțin decât cu un an înainte, o pierdere de aproape 600.000 de vehicule, în timp ce pe prima jumătate de an volumul livrărilor a fost de 3,87 milioane de unități, cu 1,1 milioane de vehicule în minus (-22,2%).

Noul COO al companiei, cel care deține și funcția de director financiar, Arno Antlitz, spune că rezultatul este unul foarte bun: „În ciuda provocărilor globale fără precedent, Volkswagen a demonstrat o rezistență financiară considerabilă. Marja operațională din prima jumătate a anului reflectă substanța puternică a produsului și vânzările proporțional mai mari în segmentul premium. În plus, grupul de volum a demonstrat că poate obține rezultate bune chiar și într-un mediu provocator”.

DOCUMENT Volkswagen încheie prima jumătate a anului cu venituri și profit în creștere, în pofida scăderii livrărilor

Vânzările de autovehicule electrice au susținut puternic rezultatul VW, cu o creștere de peste 40% în Europa de vest, respectiv un total de 118.000 de vehicule electrice livrate în primul semestru în trimestrul al doilea și 217.000 unități pe cele șase luni, la nivel global.

Stellantis, vizată de o rechemare masivă, de 1,3 milioane de mașini. Ford și GM, investigate și ele pentru posibile rechemări în service CITEȘTE ȘI Stellantis, vizată de o rechemare masivă, de 1,3 milioane de mașini. Ford și GM, investigate și ele pentru posibile rechemări în service

„Rezultatul operațional bun și poziția financiară a grupului permit investiții importante în surse viitoare de venit”, a explicat Antlitz. „Volkswagen a făcut progrese strategice importante și în al doilea trimestru și a avansat decisiv în dezvoltarea bateriei, a serviciilor de mobilitate și a platformelor software.”

Vw Group și-a schimbat CEO-ul chiar înainte de anunțarea rezultatelor, din cauza problemelor legate de dezvoltarea softurilor în cadrul diviziei Cariad. Herbert Diess a fost înlocuit de Oliver Blume, care conducea Porsche, iar Arno Antliz a devenit COO, pentru a-l ajuta în activitățile curente.

Volkswagen mizează începând din acest an pe venituri suplimentare din activitățile de mobilitate, după achiziția Europcar, despre care spune că reprezintă o sursă de venit foarte promițătoare.

Pentru 2022, Volkswagen a confirmat previziunile anterioare, în contextul unei crize a cablajelor bine gestionată și cu o perspectivă de normalizare a mixului de produse în a doua jumătate a anului, odată cu îmbunătățirea situației semiconductorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw rezultate
vw masini electrice
vw id.3