FOTO BMW lansează cel mai mare centru de testare a mașinilor autonome

FOTO BMW lansează cel mai mare centru de testare a mașinilor autonome
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 iul 2023

BMW inaugurează Centrul de testare pentru sisteme de asistență și conducere autonom, construită în localitatea Sokolov, Republica Cehă, o investiție de câteva sute de milioane de euro începută în urmă cu aproximativ 6 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW își va testa viitoarele automobile autonome, dar și tehnologiile de asistență pe care le va instala pe modelele sale, într-un nou centru construit în Republica Cehă, al patrulea centru de testare al grupului, la nivel global, și cel mai mare, totodată primul destinat mașinilor autonome.

Circuitul complex, echipat cu instalații de automatizare, are o suprafață de 600 de hectare și se află la numai 280 km de sediul companiei din Munchen, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a fost aleasă această zonă. Complexul cuprinde șase circuite diferite, având o lungime totală de 25 de kilometri și o diferență de nivel între zonele sale de 80 de metri. Unul dintre circuite are profil de autostradă, pe o lungime de șase kilometri, celelalte având profil de drum național sau trafic urban, acestea putând fi folosite pentru tehnologii specifice nivelului 4 de autonomie. BMW spune că posibilitatea de a combina între ele aceste circuite face ca aceste centru să fie unic.

VIDEO Tesla, acuzată de manipularea autonomiei și anulări pe bandă rulantă a reclamațiilor, cu echipă secretă. \ CITEȘTE ȘI VIDEO Tesla, acuzată de manipularea autonomiei și anulări pe bandă rulantă a reclamațiilor, cu echipă secretă. "Fiecare anulare de programare era celebrată cu o lovitură într-un xilofon, urmată de aplauze ale colegilor."

BMW va testa pe circuitul din Sokolov tehnologiile de parcare complet automată, la Nivel 4 de autonomie, o soluție la care constructorul german lucrează împreună cu Valeo. De asemenea, aici vor fi făcute teste pe modelele cu automatizare parțială, pentru Nivelul 2 și 3, care permit ca mașina să ruleze fără intervenția șoferului.

O altă tehnologie pe care BMW urmează să o testeze pe noul circuit este BMW M Mixed Reality, care îmbină experiențele fizice și digitale, automobilul fiind folosit ca un controler de jocuri, într-un traseu virtual.

FOTO BMW lansează cel mai mare centru de testare a mașinilor autonome

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw centru testare
investitie bmw
masini autonome