FOTO Cel mai mic Audi electric, Q4 e-tron, dezvăluit în premieră mondială

FOTO Cel mai mic Audi electric, Q4 e-tron, dezvăluit în premieră mondială
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 apr 2021

Marca Audi și-a extins gama de vehicule electrice din familia e-tron cu un nou SUV, unul de dimensiuni compacte, care va oferi un preț mai bun pentru clienții mărcii care își doresc să treacă la propulsia electrică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Noul Audi Q4 e-tron a lăsat foarte puține secrete nedezvăluite, fiind prezentat sub forma unui concept-car în 2019, apoi în versiune electrică, anul trecut. În acest moment, Q4 e-tron se alătură listei lungi de modele dezvoltate de grupul Volkswagen pe platforma MEB, special construită pentru vehicule cu propulsie exclusiv electrică, fiind însă primul model al mărcii care utilizează această platformă.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Una dintre consecințe este faptul că modelul va fi asamblat în aceeași uzină din Zwickau în care sunt fabricate ID.3 și ID.4.

FOTO Cel mai mic Audi electric, Q4 e-tron, dezvăluit în premieră mondială

Dimensiunile lui Q4 e-tron se apropie de cele pe care le are VW ID.4, însă echipamentele și performanțele sale fac din acest model o versiune mai luxoasă a SUV-ului VW. Lungimea de 4,59 metri este definitorie pentru a înțelege proporțiile SUV-ului electric al Audi, cu doar 1 centimetru sub ID.4, dar mult mai scurt decât Skoda Enyaq, care ajunge la 4,65 metri. Este considerat un concurent pentru Tesla Model Y, dar este mult mai scurt decât acesta. Comparativ cu SUV-urile clasice, cu motoare cu combustie, Q4 e-tron beneficiază de un ampatament mai mare, astfel că oferă un spațiu interior mai bun. Spațiul de bagaje este și el generos, 520 litri, cu 1490 litri în cazul banchetei rabatate.

FOTO Soluție inovatoare pentru toți șoferii cu probleme pe traseu. În mai puțin de 5 minute ai soluția CITEȘTE ȘI FOTO Soluție inovatoare pentru toți șoferii cu probleme pe traseu. În mai puțin de 5 minute ai soluția

În centrul noului automobil se află sistemul de propulsie electric, care se bazează pe o baterie de 82 kWh, ce acționează două motoare electrice, și oferă o putere totală de 295 CP și o autonomie de 520 km, în standard WLTP, depășind astfel rivalul Tesla, care nu ajunge la 500 km în versiunile standard și medie.

FOTO Cel mai mic Audi electric, Q4 e-tron, dezvăluit în premieră mondială

Designul noului Q4 e-tron impresionează, liniile sale fiind foarte apropiate de cele ale conceptului cu același nume. Silueta de coupe (pentru versiunea Sportback) și arcele proeminente ale aripilor, împreună cu grila imensă și farurile de tip LED cu un design original fac din Q4 e-tron un automobil sofisticat, dezirabil, care va atrage cu siguranță clienții.

Și tehnologiile de la bord, inclusiv cele de asistență pentru siguranță, sunt sofisticate, având în centru un ecran de 10 inci (opțional de 11,6 inci), care se adaugă afișajului digital al șoferului, completează aspectul luxos și futurist al habitaclului.

VIDEO & FOTO Testul de impact frontal și lateral EuroNCAP al modelului Dacia Sandero. Detaliile și echipamentele care au condus la un scor de doar 2 stele CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Testul de impact frontal și lateral EuroNCAP al modelului Dacia Sandero. Detaliile și echipamentele care au condus la un scor de doar 2 stele

Prețurile anunțate pentru noul Audi Q4 e-tron sunt foarte importante, deoarece ele se apropie de nivelul la care clienții Audi sunt obișnuiți să cumpere mașini cu motoare pe benzină sau motorină. Pentru piața din Germania, prima care are prețurile anunțate, cel mai ieftin Q4 va fi 41.900 euro, iar versiunea Sportback va costa 43.900 euro. Prețurile sunt sub cele ale lui Tesla Model Y, chiar și în variantele cu un singur motor și autonomie de 325 km, pe care modelul american le oferă.

Audi a lansat unul dintre primele automobile electrice din Europa, SUV-ul e-tron, care a fost urmat apoi de versiunea e-tron Sportback și de e-tron GT.

FOTO Cel mai mic Audi electric, Q4 e-tron, dezvăluit în premieră mondială

FOTO Cel mai mic Audi electric, Q4 e-tron, dezvăluit în premieră mondială

viewscnt
Afla mai multe despre
audi q4 e-tron
audi suv
suv electric
audi electric
vw id.4