FOTO Celebrul Opel Frontera se întoarce complet electric

FOTO Celebrul Opel Frontera se întoarce complet electric
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 apr 2024

Opel a prezentat în premieră noul SUV Frontera, într-o formă complet nouă și cu motorizare electrică, dar care va fi și unul dintre ultimele modele ale mărcii germane care vor mai fi vândute cu propulsie cu combustie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Opel a publicat primele imagini cu noul SUV Frontera, împreună cu primele informații despre dotările acestui model, care readuce în actualitate un nume celebru al anilor 90. Modelul va primi încă de la lansare o propulsie complet electrică, dar și o motorizare de tip mild hybrid, pe 48 de volți.

VIDEO Nou incident cu un avion Boeing CITEȘTE ȘI VIDEO Nou incident cu un avion Boeing

Opel Frontera este, practic, continuatorul vechiului Crossland, fiind înrudit prin platforma Stellantis și componentele comune cu noul Citroen C3.

„Prin combinația unui design robust cu spațiu, soluții inteligente și sisteme de propulsie eficiente, noul Opel Frontera se va adresa unei game largi de clienți care doresc să iasă în evidență. Este ideal pentru mediul urban și suburban și, în același timp, oferă clienților noștri o experiență de reîncărcare“, a declarat Florian Huettl, CEO Opel.

FOTO Primarul sectorului 4 prezintă cum va arăta un nou pasaj rutier modern CITEȘTE ȘI FOTO Primarul sectorului 4 prezintă cum va arăta un nou pasaj rutier modern

Designul noului Frontera urmează liniile introduse anterior pe celelalte modele care au preluat limbajul de design, dar introduce totodată și noul logo Blitz. Totodată mașina vine cu un aspect îmbunătățit al farurilor, cu liniile mate ale luminilor LED, integrate perfect în masca de culoare neagră, numită Opel Vizor, pe care se află sigla,

La interior se remarcă cele două display-uri de 10 inci, care formează cockpit-ul Pure Panel. Un element vizibil este și stația pentru telefon, care permite transformarea acestuia în instrument de control al sistemului de infotainment.

Producătorii auto se întorc la saloane. BMW va fi prezent la Paris, în toamnă, unde va avea premiera Dacia Bigster CITEȘTE ȘI Producătorii auto se întorc la saloane. BMW va fi prezent la Paris, în toamnă, unde va avea premiera Dacia Bigster

Dimensiunile noului Frontera nu au legătură cu vechiul model, având în vedere că vorbim despre o mașină de clasă B, cu o lungime de aproximativ 4 metri. Constructorul spune că portbagajul este unul generos pentru acest segment, cu 460 litri, care se poate mări, prin rabatarea scaunelor, la 1.600 litri.

Opel nu a oferit deocamdată mai multe detalii despre motorizările pe care le va propune, dar este de așteptat ca acestea să fie similare cu cele ale noului Citroen C3.

Noul Opel Frontera va fi disponibil pentru comenzi, inclusiv în România, începând din toamna acestui an, dar nu a fost precizată data la care vor începe livrările către clienți.

FOTO & VIDEO Renault a prezentat Captur facelift, cu un design frontal complet nou pentru marcă CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Renault a prezentat Captur facelift, cu un design frontal complet nou pentru marcă

Opel se află în plin proces de electrificare, astfel că începând din acest an, fiecare model din gamă va oferi cel puțin o variantă electrică. Din 2028, Opel și-a propus să devină o marcă exclusiv electrică, în Europa.

FOTO Celebrul Opel Frontera se întoarce complet electric

FOTO Celebrul Opel Frontera se întoarce complet electric

viewscnt
Afla mai multe despre
opel frontera
opel electric
opel experimental
opel crossland