FOTO După Dacia Sandero, Citroen C4 este noua victimă a testelor tot mai severe EuroNCAP

FOTO După Dacia Sandero, Citroen C4 este noua victimă a testelor tot mai severe EuroNCAP
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 mai 2021

Cel mai recent pachet de teste de siguranță, realizate de EuroNCAP a adus un scor mai puțin favorabil pentru una dintre mașinile noou lansate în ultimele luni. Este vorba despre Citroen C4, care primește patru stele. Aparent, mașina are același sistem AEB care se regăsește pe Dacia Sandero, care însă a primit doar 2 stele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

EuroNCAP a testat în cea mai recentă sesiune din acest an două modele ale mărcii sud coreene Genesis, dar și cel mai nou model Citroen, C4, care are și o versiune electrică începând cu această generație. Din păcate, modelul francez al celor de la Stellantis a căzut victimă noilor standarde ale EuroNCAP, din cauza limitărilor pe care sistemul de asistență la frânarea de urgență nu este funcțional pentru cicliști, ci doar pentru mașini și pietoni. AEB, așa cum este prescurtat acest sistem, se regăsește și pe modelele Dacia Sandero și Logan, dar din cauza lui modelele românești au primit doar 2 stele. De fapt, secretul acestui AEB este că, în funcție de câți bani este dispus constructorul să plătească, atât de sofisticat îl face furnizorul. 

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Citroen a primit 76 de puncte din 100, pentru protecția adulților, 83 de puncte pentru protecția copiilor, 57 de puncte pentru protecția pietonilor și bicicliștilor, și 63 de puncte pentru sistemele de asistență.

FOTO După Dacia Sandero, Citroen C4 este noua victimă a testelor tot mai severe EuroNCAP

Celelalte două automobile testate au fost Genesis G80 și GV80, două modele ale mărcii premium a grupului Hyundai – Kia. Cele două, o limuzină și un SUV, au primit 5 stele și punctaje foarte bune pentru toate categoriile de persoane, cel mai slab scor fiind cel pentru protecția pietonilor/bicicliștilor. „Scorul este suficient de mare pentru a primi cinci stele” spun cei de la EuroNCAP despre nivelul de protecție al pietonilor în caz de impact cu unul din cele două modele.

Dacia a dat startul comenzilor Spring. Prima livrare, în octombrie CITEȘTE ȘI Dacia a dat startul comenzilor Spring. Prima livrare, în octombrie

„Acestea sunt vremuri dificile pentru industria auto, pandemia și criza semiconductorilor aducând mari provocări. Totuși, Genesis a făcut în așa fel încât să aducă două mașini pe piață cu o performanță de siguranță excelelentă, robustă în toate situațiile. Citroen a primit un rating respectabil de patru stele pentru noile C4, dar ne-a lăsat cu impresia că ar fi putut mai mult, cu mai multă atenție la inginerie”, a declarat Michiel van Ratingen, secretar general Euro NCAP. Instituția a mai acordat 5 stele și modelului BMW Serie 4 Convertibil, prin asociere cu Seria 3, testată anterior, de la care a preluat întreaga platformă tehnică.

EuroNCAP a mai anunțat că ratingurile mai multor modele este actualizat pentru versiunile PHEV, care sunt lansate permanent de mărcile auto. Skoda Octavia, VW Golf, Renault Captur și Opel Grandland X au primit o ectindere a ratingului pentru aceste versiuni, în timp ce BMW X3 și Opel Corsa au primit actualizări pentru versiunile electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen c4
citroen e-c4
dacia sandero
genesis