FOTO Ford confirmă dezvoltarea unui SUV electric. Când va fi lansat

FOTO Ford confirmă dezvoltarea unui SUV electric. Când va fi lansat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 sep 2018

Ford a difuzat o primă imagine cu primul autovehicul electric al mărcii dezvoltat de echipa specializată Ford Team Edison. Mașina va fi un SUV, va avea un design inspirat de Mustang și va fi lansată în 2020. Anterior, cei de la Ford anunțaseră că va fi denumită Mach1.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Ford va avea propriul SUV complet electric, dezvoltat de la zero pe o platformă nouă, de divizia Ford Team Edison. Anunțul vine însoțit de o fotografie teaser, care pare a fi, mai degrabă, o schiță realizată pe computer. De obicei, acesta este momentul în care este ales designul final, cu aproximativ doi ani înainte de lansarea modelului.

FOTO Ford confirmă dezvoltarea unui SUV electric. Când va fi lansat

Informațiile privind autonomia mașinii sunt contradictorii, în comunicatul oficial fiind avansate mai multe valori. Cel mai probabil, valabile sunt cele care indică 300 de mile, respectiv circa 480 km. Nu este prima dată când Ford vorbește de spre acest SUV, însă este o premieră faptul că este publicată o imagine care dezvăluie câteva detalii.

Echipa Edison a fost desemnată să găsească soluții rapide care să rezolve atât problemele comune, cât și provocările unice ale fiecărei piețe individuale. De aceea, Team Edison încurajează creativitatea și bogăția de idei, abordând, printr-o strategie revoluționară, dezvoltarea produselor prototip. Putând fi dezvoltate mai rapid, prototipurile sunt încurajate chiar și dacă nu reprezintă o copie fidelă a produsului final și sunt construite din materiale precum cartonul.

Această strategie permite o flexibilitate mai mare de a studia și de a genera elemente de design cu adevărat intuitive și inovatoare. Darren Palmer este directorul Departamentului de Dezvoltare Produs în cadrul Ford Team Edison, o echipă multifuncțională dedicate, care are sediul în centrul orașului Detroit. Echipa a primit dreptul de a lucra într-un mod complet diferit și inovator în cadrul Ford, scopul fiind dezvoltarea unei mașini electrice creată pentru o piață aflată în creștere exponențială.

Surpriză: Renault nu va mai vinde mașini Dacia rebranduite pe piețele din afara Europei CITEȘTE ȘI Surpriză: Renault nu va mai vinde mașini Dacia rebranduite pe piețele din afara Europei

"Clienții mașinilor electrice cumpără mașini ale viitorului, iar echipa noastră este concentrată 100% nu doar pe dezvoltarea mașinilor pe care aceștia le vor iubi, ci și pe construcția unui întreg ecosistem electric ce va putea funcționa ireproșabil", spune Palmer.

Potrivit datelor oficiale, Ford investește 11 miliarde de dolari în acest proiect și plănuiește să ofere 16 mașini complet electrice într-un portofoliu global care va conține 40 de vehicule electrificate în 2022.

Până în prezent, Ford a mai dezvoltat două modele electrice, pe platformele existente ale mărcii, respectiv Focus EV și Ranger EV.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
suv electric
masini electrice
mustang
focus