Antoine Doucerain, director general al Dacia, a demisionat după doar 4 luni de activitate

Antoine Doucerain, director general al Dacia, a demisionat după doar 4 luni de activitate
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 sep 2018

Antoine Doucerain, director general al Dacia, numit în funcție la 1 mai, a demisionat "din motive personale", de la conducerea companiei, fiind înlocuit, intermar, de Jérome Olive, care a mai condus compania în perioada 2010 - 2013.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Jérome Olive va asigura, începând din luna septembrie, funcția de director general al Automobile Dacia și director general al Groupe Renault România, înlocuindu-l pe Antoine Doucerain, a anunțat joi compania. Doucerain preluase funcția de director general din data de 1 mai, de la Yves Caracatzanis.

Responsabilitățile și atribuțiile lui Jérome Olive vor fi exercitate pe perioadă de interimat până la o nouă nominalizare a Groupe Renault.

”Antoine Doucerain își încetează activitatea din România din motive personale. Jérome Olive, în prezent, Alliance Regional SVP - Manufacturing, Supply Chain & Process Engineering pentru regiunea Eurasia, a mai îndeplinit funcția de director general Dacia și Groupe Renault România în perioada 2010 – 2013”, se arată în comunicat.

Antoine Doucerain a venit în România chiar în acest an, pentru a-l înlocui în funcție pe Yves Caracatzanis, cel care a condus Dacia în ultimii doi ani. Acesta a fost trimis în Rusia, pentru a conduce AVTOVAZ, compania care produce mașinile Lada, pe care Renault o controlează. Plecarea sa este una intempestivă, iar motivele care au determinat plecarea rapidă nu sunt cunoscute. 

Wizz Air lansează o nouă campanie de angajări în România CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează o nouă campanie de angajări în România

Jérôme Olive a obtinut diploma de inginer a Institutului Catolic de Arte si Meserii (ICAM) în anul 1980. Cariera sa la Renault a început în 1982, la uzina de la Sandouville, unde a ocupat diferite posturi în domeniul fiabilizării proceselor de fabricație și de mentenanță.

”În 1985, a preluat funcția de responsabil investiții și mentenanță la SBFM (Société Bretonne de Fonderie et Mécanique), apoi pe cea de director de producție. În 1996, în calitate de șef al departamentului de Caroserie, a fost responsabil de lansarea în fabricație a modelului Scénic 1 la uzina Renault din Douai”, se arată în comunicat.

În 1999, Olive a devenit director adjunct responsabil cu fabricația, preluând conducerea uzinei la începutul anului 2004. În ianuarie 2010 este numit director general Dacia și Groupe Renault România până în 2013.

În continuare, ocupă funcțiile de director industrial pentru regiunea Euromed Africa, director industrial pentru Europa și mai apoi devine Alliance Regional SVP - Manufacturing, Supply Chain & Process Engineering pentru regiunea Eurasia.

viewscnt
Afla mai multe despre
groupe renault
antoine doucerain
jerome olive