FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și-au cumpărat un nou avion

FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și-au cumpărat un nou avion

Dragoș Pavăl

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2022

Compania aeriană românească deținută de miliardarul Ion Țiriac și-a mărit flota de avioane private odată cu achiziția unui nou avion.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Țiriac Air a achiziționat, la finalul lunii octombrie, un avion privat nou, produs de compania braziliană Embraer, arată Boarding Pass.

Bolojan aduce la Oradea Boeing și Airbus CITEȘTE ȘI Bolojan aduce la Oradea Boeing și Airbus

Avionul a sosit în România în după-amiaza zilei de miercuri. Acesta a fost mutat de pe aeroportul din Melbourne (SUA) pe aeroportul din Bacău, cu escale de realimentare pe aeroporturile din Bangor (SUA), Keflavik (Islanda) și Wick (Marea Britanie). Ulterior, în seara zilei de miercuri, a zburat din Bacău spre aeroportul Henri Coandă din București.

Avionul va fi însă doar operat de Țiriac Air, proprietar fiind Dedeman, conform Economica.net.

Tot în această toamnă, proprietarii Dedeman și-au scos la vânzare avionul Embraer Phenom 300 înregistrat YR-DED, cu până la 10 milioane de dolari, potrivit anunțului de vânzare publicat de o companie din SUA.

Aeronava este operată tot de Țiriac Air, compania fostului tenisman Ion Țiriac, alături de cele trei avioane pe care le deține, potrivit datelor de la Autoritatea Aeronautică Civilă.

FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și-au cumpărat un nou avion

Embraerele Phenom 300E pot zbura la o altitudine maximă de 13.716 metri (45.000 de picioare) și au o autonomie de zbor de aproximativ 3.723 kilometri (2.100 de mile nautice).

Modelul Phenom 300E produs de compania braziliană Embraer în orașul Melbourne din statul american Florida este propulsat de două motoare Pratt & Whitney PW535E1. În funcție de configurația aleasă de clienții Embraer, avioanele de tip Phenom 300E pot transporta până la opt pasageri.

Țiriac Air mai are în flotă un avion Embraer Phenom 300, cel înmatriculat YR-DED care este folosit de frații Pavăl, proprietarii Dedeman.

Pe lângă acestea, compania aeriană a miliardarului Ion Țiriac mai deține un Bombardier Global 5000 (YR-TIK), un Gulfstream G200 Galaxy (YR-TII) și un elicopter Leonardo AW139 (YR-TIA).
 

viewscnt
Afla mai multe despre
țiriac air
avion