FOTO Mercedes-Benz va construi un SUV Maybach, de 200.000 de dolari, în uzina din SUA

FOTO Mercedes-Benz va construi un SUV Maybach, de 200.000 de dolari, în uzina din SUA
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 mar 2019

Mercedes-Benz are în plan să construiască un SUV de lux, sub brandul Maybach, care ar urma să fie cel mai scump autoturism construit în SUA.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Viitorul SUV al Mercedes-Benz, ce va purta pe caroserie sub-brandul Maybach, va fi dezvoltat pe platforma celei de-a treia generații a lui GLS, SUV-ul de top al mărcii germane, și va fi costa cel puțin 200.000 de dolari, potrivit Automotive News.

SUV-ul de lux va beneficia de un motor V8, cu peste 560 CP și ar trebui să fie lansat în China, chiar în acest an.

Daimler a închis brandul Maybach, ca marcă de lux de sine stătătoare, din cauza pierderilor mari, acesta pierzând războiul cu rivalii de la Rolls Royce, dar a a păstrat numele pentru a-l folosi la cele mai luxoase versiuni ale Mercedes-Benz.

Piața globală de SUV-uri de lux ar urma să crească, potrivit estimărilor, de la circa 7.500 de unități, în 2018, la peste 20.000 de SUV-uri în următorii patru ani, aproximativ trei sferturi din acest volum urmând să fie vândut în China și, parțial, în SUA.

Inginerii europeni lucrează la un dispozitiv ieftin de măsurare a emisiilor poluante ale mașinilor CITEȘTE ȘI Inginerii europeni lucrează la un dispozitiv ieftin de măsurare a emisiilor poluante ale mașinilor

Cel mai scump model care asociază brandurile Maybach și Mercedes-Benz, în acest moment, este versiunea de lux a limuzinei S Class, Mercedes-Maybach S 650, care costă 200.000 euro.

FOTO Mercedes-Benz va construi un SUV Maybach, de 200.000 de dolari, în uzina din SUA

SUV-ul Maybach va fi construit în uzina Daimler din Alabama, SUA, unde în prezent se desfășoară un amplu program de investiții pentru pregătirea uzinei în vederea construirii de vehicule electrice. Aici sunt fabricate în prezent SUV-urile GLS, GLE și GLE Coupe, două treimi din producție fiind exportate.

Maybach a prezentat la Beijing, în urmă cu un an, conceptul Maybach Mercedes Ultimate Luxury, un SUV complet electric, ce ar putea sta la baza viitorului SUV de serie. Acesta avea o putere de 750 CP și o autonomie de 500 km.

FOTO Mercedes-Benz va construi un SUV Maybach, de 200.000 de dolari, în uzina din SUA

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
maybach
suv de lux
maybach suv
uzina daimler