FOTO Noile troleibuze ale polonezilor se pregătesc să intre în România

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2023

Noile troleibuze Solaris, care vor circula în Capitală de la începutul anului viitor, se pregătesc să iasă pe poarta fabricii din Polonia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO

Dintre cele 100 de troleibuze achiziționate de Primăria Municipiului București, 15 vor fi livrate la începutul lunii ianuarie, iar restul vor ajunge etapizat până în luna iunie.

FOTO Tramvaiele Imperio intră și pe linia 32 CITEȘTE ȘI FOTO Tramvaiele Imperio intră și pe linia 32

Acestea vor avea o lungime de 12 metri, autonomie de minim 20 km, aer condiționat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă, prize USB.

FOTO Noile troleibuze ale polonezilor se pregătesc să intre în România

De asemenea, vor fi prevăzute cu sistem reîncărcabil de stocare a energiei electrice (SRSEE), echipamente ITS cu funcțiile de numărare și informare a călătorilor (audio-vizuală), infotainment, supraveghere video, wi-fi și sistem de comunicare online.

VIDEO Când ar putea călătorii să circule cu primul tren electric de la Alstom ajuns în România CITEȘTE ȘI VIDEO Când ar putea călătorii să circule cu primul tren electric de la Alstom ajuns în România

Capacitatea de transport a unui troleibuz va fi de 90 de pasageri, dintre care 27 pe scaune.

Luna trecută a fost anunțat că a început producția celor 100 de troleibuze care vor circula în București, anunță autoritățile.

IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO

FOTO Nicușor Dan anunță: 100 de autobuze electrice noi intră pe traseu CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan anunță: 100 de autobuze electrice noi intră pe traseu

În primăvară, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a agreat cu reprezentanții firmei poloneze Solaris să livreze cele 100 de troleibuze anticipat față de graficul de livrare propus inițial în procedura de licitație.

Troleibuzele au fost cumpărate cu fonduri nerambursabile din Fondul de Mediu, iar garanția funcționării acestora va fi de minimum 300.000 km de la data punerii în exploatare sau minimum 5 ani, a adăugat edilul general.

FOTO Noile troleibuze ale polonezilor se pregătesc să intre în România

viewscnt
Afla mai multe despre
troleubuz
bucuresti