FOTO O nouă șosea de centură inagurată în România

FOTO O nouă șosea de centură inagurată în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2024

A fost deschis traficul pe prima din cele șapte centuri noi construite de Consiliul Județean Bihor. Noul drum are o lungime de cinci kilometri, iar traseul începe de pe drumul actual de legătură dintre Oradea și Sântandrei, de pe strada Bujac, ocolește localitatea prin nord și se termină la ieșirea spre Girișu de Criș, în drumul județean 797. Șoseaua merge paralel, pe o porțiune, cu drumul expres care face legătura cu Autostrada Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„Intrarea în Oradea dinspre Sântandrei a fost o problemă în ultimii ani. De asemenea, tranzitarea Sântandreiului creează inconveniente locuitorilor. Centura va prelua traficul greu din localitate, va asigura o legătură mai bună cu zona Cazaban din Oradea și va conecta comuna Sântandrei și zona Giriș – Toboliu la drumul expres care leagă Oradea de autostrada Transilvania”, a explicat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, scrie News.ro

VIDEO Noi imagini inedite - Grupul austriac PORR avansează puternic cu tunelurile în galeria Autostrăzii Sibiu-Pitești. Compania lucrează nonstop CITEȘTE ȘI VIDEO Noi imagini inedite - Grupul austriac PORR avansează puternic cu tunelurile în galeria Autostrăzii Sibiu-Pitești. Compania lucrează nonstop

Noul drum face parte din lotul 2 al obiectivului de investiții „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea”, din cadrul proiectului „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor”. În cadrul aceluiași lot se realizează și Centura Nojorid, de 8,4 kilometri.

FOTO O nouă șosea de centură inagurată în România

Lucrările sunt executate de firma SC PORR Construct SRL, iar valoarea contractului pentru cele două drumuri este de 100.429.001,55 lei, TVA inclus. Termenul de execuție a fost stabilit la 18 luni din momentul ordinului de începere a lucrărilor (februarie 2023). Centura Sântandrei se finalizează cu 3 luni înainte de termen.

Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027, prioritatea de investiții 5: O regiune accesibilă, Obiectivul Specific (OS) 3.2.

FOTO O nouă șosea de centură inagurată în România

Din proiectul „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor” fac parte Centurile Nojorid, Sântandrei, Biharia și drumul de legătură dintre Biharia și Paleu, modernizarea DJ 763 Padiș – Ic Ponor și reabilitarea DJ 795 Salonta – Tinca, cu o valoare totală de 130 de milioane de euro, mai spune sursa citată.

FOTO O nouă șosea de centură inagurată în România

În prezent, Consiliul Județean Bihor derulează lucrări la opt drumuri noi în județul Bihor, cu o lungime totală de 68 de km.

  • Centura Aleșd - 5,8 km
  • Centura Beiuș - 9,3 km
  • Centura Sântandrei - 5 km
  • Centura Nojorid - 8,4 km
  • Centura Sânmartin - 8 km
  • Centura Oșorhei - 5,8 km
  • Centura Biharia - 8,7 km
  • Inelul Metropolitan Oradea - 17 km.
viewscnt
Afla mai multe despre
sântandrei
sosea de centura
bihor