FOTO Primele schițe cu viitorul SUV electric de la Volkswagen

FOTO Primele schițe cu viitorul SUV electric de la Volkswagen
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 aug 2020

Constructorul german VW a publicat primele schițe cu noul model ID.4, un SUV electric ce va fi lansat în această toamnă și care va fi al doilea model electric dezvoltat pe platforma MEB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chiar dacă surpriza unei premiere mondiale a fost stricată pe jumătate de o serie de fotografii scăpate în mediul virtual în această vară, Volkswagen menține programul de lansare a noului său model ID.4 și publică acum primele schițe cu automobilul care se va bate atât cu celebrul deja Tesla Model X, dar și cu modele premium, din grup, Audi e-tron, sau de la concurenți. Schițele publicate vin la scurt timp după ce compania a anunțat că uzina din Zwickau a pornit deja producția de serie a acestui model.

Până acum se știe despre ID.4 că va avea două versiuni de motorizare, una cu un singur motor și tracțiune spate, și una cu tracțiune integrală, cu două motoare, versiune ce va fi disponibilă ulterior. Știm de asemenea, că mașina va mai fi produsă și în China, dar și în SUA, pentru piețele din regiune.

FOTO Porsche a prezentat noul hybrid Panamera și cel mai puternic motor din gamă, Turbo S. Clienții din România pot deja comanda noile motorizări CITEȘTE ȘI FOTO Porsche a prezentat noul hybrid Panamera și cel mai puternic motor din gamă, Turbo S. Clienții din România pot deja comanda noile motorizări

„ID.4 reprezintă o evoluție a designului electric”, spune Klaus Zyciora, șeful de design al mărcii și al grupului VW. „Designul exterior al acestuia este curat, fluid și puternic. Atată puternic și încrezător într-un mod nou. Acest lucru se datorează în principal stilului fără întreruperi, aerodinamic, al familiei ID, pe car el-am transferat în segmentul SUV pentru prima dată, la ID4. Designul arată ca și cum ar fi fost sculptat de vânt”, mai spune Klaus Zyciora, care este responsabil cu designul mașinilor VW de foarte mulți ani.

FOTO Primele schițe cu viitorul SUV electric de la Volkswagen

Designul viitorului SUV se remarcă nu doar prin descrieri specifice albumelor de artă, ci prin funcționalitate, spun cei de la VW. Coeficientul său de 0,28 este unul greu de atins, fiind extrem de important pentru consumul de energie. Autonomia acestui model va fi, de altfel, una forte bună, peste 500 km, comparabilă cu cea a modelelor Tesla.

Marca VW are planuri ambițioase pentru segmentul electric, cu investiții evaluate la 11 miliarde euro, pentru următorii 5 ani, dintr-un total de aproximativ 30 de miliarde prevăzuți pentru întreg grupul.

FOTO Primele schițe cu viitorul SUV electric de la Volkswagen

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.4
suv electric
foto id.4